30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumenty

Písně ke štěstí (2014) 13

Německo | 2014 | 83 min.

Ačkoliv mají Hiba, Rita a Tamar, studentky mezinárodní dívčí školy Schmidt’s v Jeruzalémě, za sebou necelé dva roky hodin klasického zpěvu, svými výkony se kvalifikují na prestižní soutěž Jugend Musiziert (Mládež muzicíruje), kam je přihlásí jejich učitel. Na studentky čeká vzrušující cesta do prvního kola soutěže v Istanbulu v roce 2013. Díky ní jsou vytrženy z každodenního života, kde je konflikt na denním pořádku. Ti, kteří v tomto kole uspějí, pokračují do Německa, kde soutěž oslaví své 50. výročí. Každá účastnice soutěže si s sebou na regionální finále přiváží to nejlepší, co jí příroda nadělila – hudební talent, mimořádný hlas a nikdy neutuchající radost ze zpěvu.

ZeměNěmecko
Rok2014
Délka83 min
Věková skupina13
JazykArabština
TitulkyAnglické, české
Režie Constanze Knoche
Scénář Leis Bagdach, Constanze Knoche
Kamera Kirsten Weingarten
Hudba Felix Andriessens
Střih Kai Minierski
Kontakt Neufilm

Biografie

Constanze Knocheová (1975) je německá scenáristka, režisérka a producentka. V Lipsku absolvovala dramaturgii, film studovala na školách v Postupimi, ve Vídni a v Lisabonu. Z její tvorby zahrnující TV i dokumentární filmy, zmiňme Rukojmí (Die Bürgschaft, 2006), Terezin pokoj (Teresas Zimmer, 2007) a snímek Návštěvníci (Die Besucher, 2012), kterým debutovala v celovečerním formátu.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.