30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny německé kinematografie

Vampírky 2 (2014) 12

Německo | 2014 | 94 min.

Upíří sestry se s velkou chutí pouštějí do nového dobrodružství. Silvania i Dakaria si s přáteli Helene, Jacobem a Ludem plánují letní prázdniny. Jenže fakt, že jsou napůl upírkami, situaci hodně zamíchá. A to nejhorší je teprve čeká. Do města totiž přijíždí upíří kapela Krypton Krax, která představuje nejen vzrušení – pro Daku, ale také nebezpečí – a to úplně pro všechny! Jejich manažer Xantor je totiž jedním z největších rivalů otce obou sester a přísahal mu pomstu. Silvania tak musí spolu se svými přáteli zachránit Daku ze spárů temnoty…

ZeměNěmecko
Rok2014
Délka94 min
Věková skupina12
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, české
Režie Wolfgang Groos
Scénář Ursula Gruber
Kamera Armin Golisano
Hudba Helmut Zerlett
Střih Stefan Essl
Kontakt ARRI Worldsales

Biografie

Wolfgang Groos (1968) je režisér a herec. Studoval na Německé filmové a TV akademii v Berlíně. Natočil krátkou komedii Když se dva hádají (Wenn zwei sich streiten, 2004) a věnoval se též realizaci TV seriálů. Později debutoval celovečerním dramatem Hangtime – Žádná snadná hra (Hangtime – Kein leichtes Spiel, 2009). Úspěch mu přinesly zejména dobrodružné snímky Krokodýli – Všichni za jednoho (Vorstadtkrokodile 3, 2011) a Vampýří sestry 1, 2 (Die Vampirschwestern, 2012 a 2014).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.