30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Mezi nebem a zemí (2014) 12

Indie | 2014 | 84 min.

Dvanáctiletý chlapec Gopi žije ve vesnici poblíž indicko-nepálských hranic. Vesničané tady žijí pověrami. Gopiho otec je expert na černou magii a chce, aby syn šel v jeho stopách. Jeho dědeček však zdůrazňuje význam vědeckého a praktického přístupu. A Gopi se ve svých myšlenkách kloní k dědečkovu logickému názoru na věc. Boj mezi vědou a pověrčivostí je tak vykreslen v Gopiho vztazích s otcem a jeho přáteli. Ve chvíli, kdy je jeden z Gopiho nejbližších konfrontován s následky své pověrčivosti, jsou chlapcovo logické uvažování a vědecký přístup podrobeny zkoušce.

ZeměIndie
Rok2014
Délka84 min
Věková skupina12
JazykHindština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Ahsan Bakhsh
Scénář Ahsan Bakhsh
Kamera Naren Gedia
Hudba Rohit Shrma
Střih Asif Ali
Kontakt Ahsan BAkhsh

Biografie

Ahsan Bakhsh je indický herec, scenárista a režisér. Vystudoval Národní dramatickou školu v Novém Dillí. Dlouhodobě působí v oblasti filmu a divadla, spolupracuje též s neziskovými organizacemi. Získal stipendium na výzkum himálajského lidového umění. Lidovému umění a problematice vody provincie Uttarákhand věnoval dokumentární film. Je scenáristou řady TV seriálů a hercem mnoha snímků vzniklých v produkci Bollywoodu.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.