30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Za školou (2013) 13

Argentina | 2013 | 95 min.

Federico, Paulo, Graciela a Fabián, čtyři nejlepší přátelé ze školy, se rozhodnou nejít do školy a místo toho se schovat do jejího suterénu. Jenomže Miriam, třídní drbna a miláček učitelů, je objeví a pohrozí jim, že je nahlásí. Neudělá tak jenom v případě, že ji nechají mezi sebou. A tak se to, co mělo být uzavřenou zábavou několika kamarádů, stane výbušnou směsí žárlivosti, strachu a nenávisti. Teprve zde vyplouvá na povrch, kdo se komu líbí, ale také řada konfliktů, na které by předtím nikdo ani nepomyslel. Mezitím ve škole učitel spolu s ředitelem zjistí, že chybí pět dětí, a kontaktují jejich rodiče, kteří na zprávu reagují různým způsobem a dávají průchod vlastním konfliktům.

ZeměArgentina
Rok2013
Délka95 min
Věková skupina13
JazykŠpanělština
TitulkyAnglické, české
Režie Leandro MARK, Nicolas SILBERT
Scénář María Inés FALCONI
Kamera Sebastián Gallo
Hudba Gustavo Pomeranec
Střih Conan Doyle, Leandro Mark, Alejandro Parysow
Kontakt Horacio G. Grinberg

Biografie

Nicolás Silbert a Leandro Mark jsou režiséři z Argentiny. Silbert absolvoval režii na Filmové univerzitě v Buenos Aires. Studoval též herectví, klaunství a hudbu a zabýval se grafickým designem a audiovizuálním uměním. Působí jako TV grafik. Mark studoval design. Dlouhodobě působí v TV, kde se věnuje editorství, režii i postprodukci. Je také kameramanem. Společně založili produkční společnost Boogieman Media. Natáčejí videoklipy a reklamní snímky. Koordinují působení mezinárodních filmových produkcí. Debutovali celovečerním dobrodružným filmem Za školou (Caídos del mapa, 2013).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.