30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Klučičí válka (2014) 10

Nizozemsko | 2014 | 87 min.

Nejlepší kamarádi Ziggy a Bas jsou jako každý rok na letním táboře, který děti učí vytvářet věci ze zbytků dřeva. Tentokrát jsou však poprvé v životě postaveni proti sobě. Rozdílná škola, rozdílné očekávání rodičů a konečně i první zamilování způsobí, že úplně nicotná hádka přeroste v totální válku mezi oběma chlapci. Ve chvíli, kdy pracují každý na své dřevěné stavbě, se začnou hádat. Jak jejich vzájemný spor narůstá, přidává se ke každému z nich i jeho „tým“ mladých stavitelů. Zpočátku je to právě drsnější Bas, který do toho jde naplno, ale záhy začíná mít o probíhajícím sporu pochybnosti. Mezitím klidnější Ziggy postupně přitvrzuje a je odhodlán vyhrát. Rodinný film o přátelství, lásce, žárlivosti, ale také o tom, jak rychle se mezi chlapci z bezvýznamného sporu může stát válka.

ZeměNizozemsko
Rok2014
Délka87 min
Věková skupina10
JazykNizozemština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Margien Rogaar
Scénář Tijs van Marle
Kamera Sal Kroonenberg
Hudba Rik Elstgeest
Střih Elsbeth Kasteel
Kontakt Pupkin Film

Biografie

Margien Rogaarová je nizozemská scenáristka a režisérka. Absolvovala Nizozemskou filmovou akademii krátkým snímkem Dívka, kluk, zmrzlina (Meisje jongen ijsje, 2002). Debutovala celovečerním dramatem Maybe Sweden (Maybe Sweden, 2006). Režírovala oceňované krátké i TV filmy např. Povzdech (Zucht, 2007) či Šťastnou cestu (Bon Voyage, 2010). Je také autorkou TV seriálu pro děti Dr. Cheezy (Doctor Cheezy, 2011).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.