30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Young Stars

Běž, chlapče, běž (2014) 12

Polsko, Německo, Francie | 2014 | 112 min.

Srulikovi je devět let, když v roce 1942 uteče z varšavského ghetta. Schová se v nedalekých lesích, kde se se spolu s dalšími uprchlými židovskými dětmi snaží přežít do konce války. Spí v korunách stromů a živí se tím, co si sami uloví nebo ukradou na přilehlých farmách. Hlad a zima Srulika ale přinutí, aby se vrátil zpátky do civilizace. Musí si změnit jméno na Jurek Staniak a předstírat, že je sirotek z katolické rodiny. Ve vesnicích potká lidi, kteří riskují vlastní životy, aby mu pomohli, ale i ty, kteří ho zradí. Film je dojemným a zároveň inspirujícím příběhem o cestě jednoho chlapce, který musel ze dne na den dospět, aby přežil.

ZeměPolsko, Německo, Francie
Rok2014
Délka112 min
Věková skupina12
JazykHebrejština, Němčina, Polština
TitulkyČeské
Režie Pepe Danquart
Scénář Heinrich Hadding
Kamera Daniel Gottschalk
Hudba Stéphane Moucha
Střih Richard Marizy
Kontakt A-Company Czech s r.o.

Biografie

Pepe Danquart (1955) je německý scenárista, režisér a producent. Absolvoval studia komunikace na univerzitě ve Freiburgu. Debutoval hraným snímkem Daedelus (Dädalu, 1991). Jeho tvorba se zaměřuje zejména na krátké, dokumentární a TV filmy, z nichž uveďme např. Černý pasažér (Schwarzfahrer, 1993), Playboys (1998), Peklo na kolečkách (Höllentour, 2004) a Nadoraz (Am Limit, 2007). Z celovečerních děl zmiňme snímky Svatý týden (Semana Santa, 2002) či Kuchyňský darebák (C(r)ook, 2004).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.