30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Novinky české filmové a televizní tvorby

Pot, slzy a naděje - Bez práce nejsou koláče + Co nejde silou, jde ještě větší silou (2014) 9

Česká republika | 2014 | 43 min.

Pro jedenáctiletou herečku Nami nebo tenistku Nelly je tvrdá práce každodenní rutinou, snem i posláním. Příběhy dětí a jejich rodičů, kteří si skrze své potomky naplňují vlastní nerealizované sny. Kde se v policistce Dáše bere smysl pro umění a touha zapojit svou jedenáctiletou Nami do soukolí šoubyznysu? Má Nami talent, nebo nemá? Baví ji to? Nebaví? Nami projde křížem krážem zákulisím Národního divadla a ukáže, jak vypadá zkouška Dětské opery Praha nebo jak probíhá návštěva u foniatra. O Nelly toho spousta moudrých a zkušených mužů hodně namluví. Nakonec je to ale ona, kdo musí udeřit raketou do balónu. Třeba tisíckrát za den. Každé odpoledne. Nelly mlčky dře, zatímco za kurtem neustále probíhá diskuse o jejím talentu a jak s ní nejlépe pracovat, aby zvládla tenis i pubertu. Možná ani Nelly neví, jak to s ní nakonec dopadne.

ZeměČeská republika
Rok2014
Délka43 min
Věková skupina9
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Jan Reinisch
Scénář Lenka Szántó
Kamera Bohumír Bouček, Jiří Krejčík, Tomáš Svoboda, Miroslav Šnábl
Hudba Jiří Hájek
Střih Krasimira Velitchková
Kontakt Česká televize

Biografie

Jan Reinisch (1964) je český dramaturg, scenárista a režisér. Vystudoval filmovou a TV katedru na fakultě žurnalistiky Univerzity Karlovy. Začínal jako filmový recenzent, poté dlouhodobě působil v TV prostředí, kde se zabýval zejména publicistikou, reportážemi a dokumentárními pořady. Za válečné reportáže získal cenění UNHCR. Jako režisér se prosadil v žánru tzv. docusoap – realizoval např. seriály Domeček z karet (2013) či Pot, slzy a naděje (2014).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.