30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Soutěž (2013) 12

Dánsko | 2013 | 95 min.

Film vznikl na motivy knihy Gitte Løkkegaardové a vypráví příběh dvanáctiletého Karla, který se s matkou přestěhuje ze západního pobřeží Dánska do hlavního města Kodaně. Na nové prostředí, drsnou čtvrť s mnoha různými etniky, není vůbec připraven, a tak se v chlapci brzy začne rodit plán na útěk zpátky k prarodičům. Ve škole si jej bere pod svá křídla mladá turecká dívka Sawsan, která se jej snaží začlenit do života velkoměsta, jeho slangu a nejnovějších trendů. Když se jedna z jejích vlastních písniček dostane do velké celonárodní soutěže, rodina je zásadně proti tomu, aby šla za svým snem a na soutěži zpívala. Karl má však jiné plány, a tak se navzdory všemu a všem vydávají na společnou misi na západ.

ZeměDánsko
Rok2013
Délka95 min
Věková skupina12
JazykDánština
TitulkyAnglické, české
Režie Martin Miehe-Renard
Scénář Gitte Løkkegaard, Martin Miehe-Renard and Hans Hansen
Kamera Lars Reinholdt
Hudba Frans Bak, Keld Haaning Ibsen
Střih David Rue
Kontakt Danish Film Institute

Biografie

Martin Miehe-Renard (1956) je dánský scenárista, režisér, producent i herec. Absolvoval Dánskou národní divadelní školu. Dlouhodobě působí v TV prostředí, kde realizoval řadu seriálů. Debutoval rodinným snímkem Pixie Panic (Pyrus på pletten, 2000). Natočil sérii filmů pro děti Sestřiny děti ve válce (Min søsters børn vælter Nordjylland, 2010), Sestřiny děti samy doma (Min søsters børn alene hjemme, 2012) a Moje africké dobrodružství (Min søsters børn i Afrika, 2013).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.