30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Kykyryký (2014) 7

Kanada | 2014 | 80 min.

Starosta St. Victora je hrdý na pořádek ve své vesnici a na její ekonomickou dynamiku. Všechny zásluhy za tento velkolepý úspěch přičítá jedinému tvorovi – udatnému kohoutovi. Ten je překvapivě hlasitým a na minutu přesným budíčkem pro místní obyvatele. Ohlašuje se každý den, včetně víkendů a svátků, přesně ve 4 hodiny ráno. Někteří lidé ale mají neúprosného ranního kokrhání už dost a rozhodnou se vypsat na kohoutovu hlavu cenu. Když se jim však podaří halasného kohouta vypudit, začnou pociťovat negativní důsledky svého jednání. Část obyvatel je náhlým společenským a hospodářským poklesem znepokojena a vytvoří speciální jednotku, která má dostat ptáka zpět.

ZeměKanada
Rok2014
Délka80 min
Věková skupina7
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Pierre Greco
Scénář Johanne Mercier & Pierre Greco
Hudba Olivier Auriol
Střih René Caron
Kontakt Attraction Distribution

Biografie

Pierre Greco je kanadský scenárista a režisér. Studoval film na univerzitě v Montrealu. Natáčel propagační, reklamní, dokumentární i krátké snímky, později debutoval celovečerním filmem Malý záchvěv paniky (Un petit vent de panique, 2000). Je podepsán pod animovaným TV seriálem W. Jeho posledním dílem je animovaný film Kohout svatého Viktora (Le Coq de St-Victor, 2014).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.