30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů – evropské první filmy

Vinni jsou vždy ti druzí (2012) 16

Německo | 2012 | 93 min.

Tento pevně spletený příběh viny a vykoupení sleduje osudy násilnického mladého zločince a jeho oběti, kteří se potkají tváří v tvář. Zápletkou filmu je skutečnost, že sociální pracovnice v experimentálním nápravném zařízení pro mladé vězně Eva netuší, že mladý zuřivec Ben Graf jen grázl, který ji kdysi brutálně napadl a zanechal na její duši jizvy, které se už možná nikdy nezahojí. Ben se bojí, že jej nakonec jeho oběť pozná, a tak mu nezbývá, než se postavit démonům, kvůli nimž je tak agresivní a přemýšlet nad svým pocitem viny a výčitkami svědomí, i když je to velmi pravděpodobně poprvé za celý jeho problémový život.

ZeměNěmecko
Rok2012
Délka93 min
Věková skupina16
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, české
Režie Lars-Gunnar Lotz
Námět Anna Prassler, Lars-Gunnar Lotz
Scénář Anna Prassler
Kamera Jan Prahl
Hudba Daniel Benjamin
Střih Julia Böhm
Produkce FFL Film- und Fernseh-Labor Ludwigsburg
Kontakt FFL Film- und Fernseh-Labor Ludwigsburg

Biografie

Lars-Gunnar Lotz (1982) je německý scenárista a režisér. Původně studoval vizuální komunikaci, absolvoval však režii na Filmové akademii Baden-Württemberg, později navštěvoval pařížskou La Femis a kurzy na kalifornské univerzitě v Los Angeles. Režíroval krátké hrané filmy Lisanne (2005) a Až příliš blízko (Far Too Close, 2007) a TV drama Pro Miriam (Für Miriam, 2009). Snímek Vinni jsou vždy ti druzí (Schuld sind immer die Anderen, 2012) je jeho celovečerním debutem.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.