30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Mami, mám Tě rád (2013) 12

Lotyšsko | 2013 | 82 min.

Raimonds je dospívajícím žákem na speciální hudební škole. Za své chování je přísně kárán. Své matce nenechá podepsat dokument, který ve škole dostane, a navíc když se jeho učitel snaží matce dovolat, odpojí telefon. Život jeho mámy je těžký. Aby vyžili, dělá přesčasy na klinice. To znamená, že je Raimonds často doma i na své problémy sám. A aby toho nebylo málo, zjistí, že mu matka ohledně svých nočních směn neříkala pravdu. Matka tak vůbec netuší, k jak zoufalým činům je její syn dohnán. Následné výmluvy jej brzy dostanou do bezvýchodné situace.

ZeměLotyšsko
Rok2013
Délka82 min
Věková skupina12
JazykLatvian
TitulkyAnglické, české
Režie Ja-nis Nords
Scénář Ja-nis Nords
Kamera Tobias Datum
Střih Tamara Meem
Produkce Film Studio Tanka
Kontakt New Europe Film Sales

Biografie

Ja-nis Nords je lotyšský scenárista a režisér. Jako asistent režie se podílel na realizaci filmů a TV reklam. Filmařské vzdělání získal na NFTS ve Velké Británii. Debutoval celovečerním snímkem Amatér (Amatieris, 2008). Z další tvorby zmiňme krátké snímky Den svobody (Freedom Day, 2010) a Nashledanou, opice (Au revoir Monkeys, 2011) či celovečerní drama Mami, mám tě rád (Mammu, es Tevi milu, 2013).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.