30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Tisíc a jedna noc

Sněhová královna (2012) 8

Rusko | 2012 | 80 min.

Nový svět, kde namísto emocí vládnou čisté linie a ledový vítr ochlazuje lidské duše, vzniká pod ledovýma rukama Sněhové královny. Proroctví kouzelného zrcadla říká, že mistr sklenář Vegard je poslední, kdo může Sněhovou královnu ohrozit. Zrcadla, která vyrábí, totiž odráží nejen obraz, ale také duši. Jednoho dne jsou Vegard i jeho žena odvanuti ledovým větrem. Podaří se jim však před tím ještě ukrýt svého malého chlapce Kaie and dceru Gerdu. Po nějakém čase najde sluha Sněhové královny Kaie, o němž je přesvědčen, že je Vegardovým nástupcem. Kai je unesen do paláce Sněhové královny. Gerda se tak vydává na cestu přes ledovou říši divů, při níž musí čelit nelehkým překážkám. Najde však několik nových přátel, se kterými společně Kaie osvobodí, porazí Sněhovou královnu a konečně rozehřejí lidská srdce všude na světě.

ZeměRusko
Rok2012
Délka80 min
Věková skupina8
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Maxim Sveshnikov, Vlad Barbe
Námět Hans Christian Andersen
Scénář Maxim Sveshnikov, Vlad Barbe
Hudba Mark Willott
Produkce Wizart Animation
Kontakt Wizart Animation

Biografie

Maxim Svešnikov (1985) je scenárista a režisér původem z Ukrajiny. Svými scénáři se podílel na vzniku řady celovečerních animovaných snímků. Sám se jako režisér představil filmy Sokol (??????, 2008), Tři (????, 2010), natočený spolu s Vadimem Svešnikovem, a Sněhová královna (??????? ????????, 2012), který spolurežíroval společně s Vladlenem Barbem. Vladlen Barbe (1960) je ruský animátor, režisér a producent. Má filmové vzdělání. Začínal jako scenárista. Působil v několika filmových produkčních společnostech a animačních studiích. Z jeho tvorby představme snímky Lovci perel (????? ???????, 1990), Prsten krále Šalamouna (?????? ???? ????????, 2002), realizovaný spolu s Valerijem Pugaškinem, Koblížek (???????, 2006) či Sněhová královna (??????? ????????, 2012), který spolurežíroval společně s Maximem Svešnikovem.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.