30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž filmů pro mládež

Deštivé léto (2013) 14

Německo, Mexiko, Nizozemsko, Uruguay | 2013 | 102 min.

Existuje něco horšího, než být ve čtrnácti na společné dovolené s otcem? Je to dovolená, během které pořád prší a zdá se, že nikdy nepřestane. Alberto je od rozvodu se svými dětmi Luciou a Federicem jen málo, a tak je rád za čas strávený s nimi. Jednoho rána se za velké bouřky vydávají k horkým pramenům. Vypadá to na krátkou dovolenou, a tak si ji chtějí užít, jak to jde. Věčný nadšenec Alberto se nemíní nechat zkazit plány. Když dorazí k pramenům, zjistí, že jsou až do odvolání uzavřeny. Vyčítavé pohledy dětí jej přeci jen vyvedou z míry. Počasí se zhoršuje a narůstá i přecitlivělost všech zúčastněných. Nepřestává pršet a dům, který si Alberto pronajal, je každou hodinou stísněnější.

ZeměNěmecko, Mexiko, Nizozemsko, Uruguay
Rok2013
Délka102 min
Věková skupina14
JazykŠpanělština
TitulkyAnglické, české
Režie Ana Guevara Pose & Leticia Jorge Romero
Scénář Ana Guevara & Leticia Jorge
Kamera María José Secco
Hudba Maximiliano Angelieri
Střih Ana Guevara, Leticia Jorge, Yibrán Asuad
Výtvarník Nicole Davrieux
Produkce Control Z Films, Bonita Films, Topkaki Films, Komplizen Film
Kontakt Alpha Violet

Biografie

Ana Guevara Poseová (1980) a Leticia Jorge Romerová (1981) jsou filmové tvůrkyně z Uruguaye. Obě absolvovaly komunikační studia na Uruguayské katolické univerzitě. Jejich prvním společným dílem se stal krátký snímek Zadní pokoj (El cuarto del fondo, 2007), později ve stejném formátu natočily film Letní běžci (Corredores de verano, 2009). Oba filmy byly uvedeny na mnoha festivalech. Čerstvě debutovaly komediálním dramatem Deštivé léto (Tanta aqua, 2013).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.