30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž filmů pro mládež

Teď a tady (2012) 14

Velká Británie | 2012 | 99 min.

Sedmnáctiletá Tessa miluje život. Když je jí diagnostikována smrtelná nemoc, rozhodne se využít každý zbylý moment svého života a sestaví si seznam věcí, které by měl normální teenager zažít, a to včetně drog a ztráty panenství. S pomocí kamarádky Zoey uvede svůj seznam do pohybu. Zatímco se členové její rodiny každý sám svým vlastním způsobem vyrovnávají s představou ztráty Tessy, ta objevuje úplně nový svět. Je odhodlána si užít každý den, co nejvíc to jde. A ačkoliv zamilovat se do souseda Adama na seznamu nebylo, je to pro Tessu tou nejúžasnější zkušeností.

ZeměVelká Británie
Rok2012
Délka99 min
Věková skupina14
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Ol Parker
Námět Jenny Downham
Scénář Ol Parker
Kamera Erik Alexander Wilson
Hudba Dustin O´Halloran
Střih Peter Lambert
Výtvarník Amanda McArthur
Produkce Blueprint Pictures
Kontakt The Festival Agency

Biografie

Ol Parker (1969) je britský scenárista, režisér a producent. Vystudoval univerzitu v Cambridge. Prosadil se svojí scenáristickou prací v oblasti hraných i TV snímků. V rámci režijní tvorby, realizované podle vlastních scénářů, se uvedl celovečerní romantickou komedií Svatba ve třech (Imagine Me & You, 2005) a dramatem Tady a teď (Now Is Good, 2012). Oba filmy byly s úspěchem uvedeny na mnoha festivalech.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.