30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž filmů pro děti

Satellite Boy (2012) 12

Austrálie | 2012 | 90 min.

Desetiletý australský domorodec Pete žije po té, co jej opustila matka, se svým starým dědečkem Jagamarrou v opuštěném přírodním kině ve městě Wyndham. Když dědečkovu domu hrozí demolice, Pete se vydává se svým nejlepším přítelem Kalmainem do města, aby uchránili to poslední, co jim zbylo - jejich svět v nedotčené přírodě. Chlapci společně cestují přes Kimberley, impozantní oblast západní Austrálie, a když se ztratí v buši, vznikne mezi nimi ryzí přátelství. Hlad a žízeň přivedou Peta k docenění některých tradičních dovedností, které ho naučil jeho děda a které jsou nutné k přežití v buši.

ZeměAustrálie
Rok2012
Délka90 min
Věková skupina12
TitulkyAnglické, simultánní překlad d
Režie Catriona McKenzie
Scénář Catriona McKenzie
Kamera Geoffrey Simpson ACS
Hudba David Bridie
Střih Henry Dangar ASE
Výtvarník Sam Hobbs
Produkce Satellite Films, Screen Australia, Screen NSW, Screen West and ABC TV
Kontakt Pascale Ramonda

Biografie

Catriona McKenzieová (1971) je australská scenáristka a režisérka. Absolvovala Australskou filmovou, TV a rozhlasovou školu (AFTRS) v Sydney a dlouhodobě pracuje v TV prostředí, kde se věnuje zejména seriálové tvorbě. Jako samostatná režisérka natočila např. krátké snímky Třetí poznámka (The Third Note, 2000) či Cesta (Road, 2004) a dokument Mr. Patterns (Mr. Patterns, 2004), za které byla oceněna. V celovečerním filmu debutovala dobrodružným dramatem Satellite Boy (2012).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.