30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž filmů pro děti

Můj sladký oranžovník (2012) 10

Brazílie | 2012 | 99 min.

Téměř osmiletý Zezé žije se svou chudou rodinou na venkově. Chlapec je předčasně rozumově vyspělý. Rád sice vypráví příběhy, ale je to taky pěkný rošťák! Nejradši dělá doma a v sousedství lumpárny. A nemá nikdy nouzi o nové nápady! Jeho oblíbeným útočištěm je sladký oranžovník, se kterým může sdílet jak to špatné, co se mu stane, tak i to dobré a všechny svoje tajné žertíky. Film vypráví dojemný příběh lásky a přátelství, jež se pojí k jednomu absolutně nepravděpodobnému setkání.

ZeměBrazílie
Rok2012
Délka99 min
Věková skupina10
JazykPortugalština
TitulkyAnglické, simultánní překlad d
Režie Marcos Bernstein
Námět José Mauro de Vasconcelos
Scénář Marcos Bernstein, Melanie Dimantas
Kamera Gustavo Hadba
Hudba Armand Amar
Střih Marcelo Moraes
Produkce Passaro Films
Kontakt Elle Driver

Biografie

Marcos Bernstein (1970) je brazilský scenárista, režisér a producent. Je autorem řady scénářů k celovečerním filmům či TV seriálům, za všechny jmenujme např. oceňovaný snímek Hlavní nádraží (Central do Brasil, 1998) režiséra Waltera Sallese. Sám debutoval celovečerním dramatem Druhá strana ulice (O Outro Lado da Rua, 2004), na jehož úspěchy navázal filmem Můj sladký oranžovník (Meu pé de laranja Lima, 2012). Je také spoluautorem dokumentu Éra šampionů (A Era dos Campe?es, 2011).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.