30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny dánské kinematografie

Ostrov ztracených duší (2007) 14

Dánsko | 2007 | 100 min.

Čtrnáctiletá Lulu se spolu s matkou a mladším bratrem přestěhuje do malého provinčního města. Jedné noci zde jejího bratra zasáhne paprsek bílého světla - duch Hermana Hartmanna z 19. století. Zoufalá Lulu si uvědomí, že Herman jejího bratra zcela ovládl. Oba je tak čeká horečnaté dobrodružství. Připojí se k nim i bohatý chlapec Oliver či jasnovidec a vynálezce Richard, který ztratil všechny iluze. Společně se všichni postaví nadpřirozeným temným silám, které se nad město stahují z hloubi Země zemřelých, jsou odhodlány ovládnout svět a poslat děti do světa mrtvých.

ZeměDánsko
Rok2007
Délka100 min
Věková skupina14
JazykDánština
TitulkyAnglické
Režie Nikolaj Arcel
Scénář Nikolaj Arcel
Kamera Rasmus Videbaek
Hudba Jane Antonia Cornish
Střih Mikkel E.G. Nielsen
Výtvarník Niels Sejer
Produkce Zentropa

Biografie

Nikolaj Arcel (1972) je scenárista a režisér, absolvent Národní dánské filmové školy. Uvedl se celovečerním politickým thrillerem Králova hra (Kongekabale, 2004). Svůj další film Ostrov ztracených duší (De fortabte sjaeles o, 2007) směřoval k mladému publiku. Dále natočil komedii Pravda o mužích (Sandheden om maend, 2010) a historický snímek Královská aféra (En kongelig affaere, 2012), za nějž byl oceněn. Je autorem scénářů k několika výrazným celovečerním filmům.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.