30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů – evropské první filmy

Tvoje krása nemá cenu (2012) 14

Rakousko | 2012 | 85 min.

Dvanáctiletý Veysel žije se svou rodinou už půl roku ve Vídni. Jeho otec, který se hlásí ke Kurdům, odešel bojovat s partyzány proti turecké vládě. Jeho matka pochází z Turecka. Veyselův starší bratr se ve Vídni chytí násilného pouličního gangu. Jako všudypřítomná hrozba visí nad rodinou deportace. Ve škole učitelé Veysela ignorují, protože skoro nemluví německy. Osud rodiny i našeho hrdiny se však změní díky souhře tří faktorů: kurdské básni „Tvoje krása nemá žádnou cenu", drsnému sousedovi s dobrým srdcem a jugoslávské uprchlické dívky.

ZeměRakousko
Rok2012
Délka85 min
Věková skupina14
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, české
Režie Hüseyin Tabak
Námět Hüseyin Tabak
Scénář Hüseyin Tabak
Kamera Lukas Gnaiger
Hudba Judit Varga
Střih Christoph Loidl
Produkce Dor Film
Kontakt Austrian Film Commission

Biografie

Hüseyin Tabak (1981) je rakouský režisér a scenárista kurdského původu. Dříve než absolvoval Vídeňskou filmovou školu pracoval v Hamburku jako dobrovolník filmové produkce, později jako asistent režie a podílel se na realizaci mnoha celovečerních filmů. Sám natáčel krátké snímky. Během studií zazářil krátkým dramatem Cheese… (2008). Jeho celovečerním debutem se stal absolventský film Tvoje krása nemá cenu (Deine Schönheit ist nichts wert, 2012).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.