30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů – evropské první filmy

Skoro 18 (2012) 16

Finsko | 2012 | 110 min.

Karii má poslední tréninkovou jízdu v autě a instruktorku mu dělá jeho vlastní matka. Kola se stočí špatným směrem a matka ucítí v dechu svého syna alkohol. Pete se snaží utěšit svou přítelkyni poté, co si vzala potratovou pilulku. Je to však hlavně on sám, kdo potřebuje utěšit. André musí vyzvednout ze školky malého bratra, protože jejich matka pracuje přesčas. V noci však přichází domů opilá a zakleslá do kolegy z práce. Akseli jede na venkov za svými prarodiči. Ti bez jeho vědomí pozvali také jeho otce, bývalého alkoholika. Joni má letní brigádu v zábavním parku – pracuje v převlečení za chlupatého vlka, zejména jako atrakce pro náctileté slečny. Po pracovní době pak dělá striptéra v podniku pro dospělé dámy a vydělává si tak na drogy.

ZeměFinsko
Rok2012
Délka110 min
Věková skupina16
JazykFinština
TitulkyAnglické, české
Režie Maarit Lalli
Scénář Henrik Mäki-Tanila, Maarit Lalli
Kamera Rauno Ronkainen
Hudba Kepa Lehtinen
Střih Jenny Tervakari, Maarit Lalli Sound Design
Produkce Huh Huh -Filmi Oy
Kontakt The Finnish Film Foundation

Biografie

Maarit Lalliová (1964) je finská scenáristka a režisérka. Věnovala se nejprve krátkometrážní tvorbě, natočila např. snímky Drsní chlapi (Kovat miehet, 1999), Jezero (Järvi, 2006) či Na vlně s tebou (Keinu kanssain, 2009). Dále je autorkou dokumentu Ostrovní vězni (Saaren vangit, 2002). Pracovala také v TV prostředí, kde se podílela na realizaci seriálů. Drama Skoro 18 (Kohta 18, 2012) je jejím celovečerním debutem.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.