30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Legenda o Sarile (2012) 10

Kanada | 2012 | 82 min.

Život je pro lidi žijící v arktické tundře drsný, a nebo v nejlepším případě náročný. Když však odsud najednou vymizí všechna zvířata a lovci mají prázdné ruce, ocitá se komunita zde žijící na pokraji hladomoru. Statečný hoch Markussi si uvědomuje, že bez drastických opatření se to neobejde. Markussi se přes vzdor šamana Kiliqa vydá spolu se svými přáteli Putulikem a Apikem a rozkošným kamarádem lumíkem hledat legendární Sarilskou zemi, o které se říká, že oplývá rybami, zvěřinou a ovocem. Naše neohrožená trojka musí přestát nejen žárlivého šamana, ale i řadu nebezpečí. Je to však nutné k tomu, aby byla obnovena přirozená rovnováha životního prostředí a lid byl zachráněn.

ZeměKanada
Rok2012
Délka82 min
Věková skupina10
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Nancy Florence Savard
Námět PIERRE TREMBLAY
Scénář ROGER HARVEY & PIERRE TREMBLAY
Kamera PHILLIPE ARSENEAU BUSSIERES
Hudba Olivier Auriol
Střih Robert Yates
Výtvarník PHILLIPE ARSENEAU BUSSIERES
Hlavní animátor MODUS FX
Prodej práv do zahraničí cinema management group
Adresa 8730 Wilshire Blvd. Suite 416 Beverly Hills, CA 90211USA
Telefon/Fax +1 310 300 9959
E-mail en@cinemamanagementgroup.com
Produkce Carpediem Film&TV
Kontakt Carpediem Film&TV

Biografie

Nancy Florence Savardová je kanadská scenáristka, režisérka a producentka. Zaštítila řadu TV programů a pořadů, stála u zrodu mnoha reklam, TV seriálů. Později založila vlastní produkční společnost a začala se věnovat také režii animovaných filmů - z její tvorby jmenujme TV snímek Legenda o vánoční jedli (La légende du sapin de Noël, 2006), krátký film Polibek pod jmelím (Le baiser sous le gui, 2006) a celovečerní debut Legenda o Sarile (La légende de Sarila, 2013).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.