30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Díl první

Hranice odvahy (2020) 10

Norsko | 2020 | 95 min.

Příběh dobrodružné desetileté Gerdy a jejího bratra Otta, jejichž rodiče jsou za druhé světové války v norském hnutí odporu. Těsně před Vánoci roku 1942 jsou zatčeni a jejich děti jsou ponechány vlastnímu osudu. Krátce poté Gerda s Ottem objeví dvě židovské děti, Sarah a Daniela, které se ukrývají v utajovaném kredenci ve sklepě jejich domu. Nyní je na Gerdě a Ottovi, aby dokončili to, co jejich rodiče začali: pomoci Sarah a Danielovi uprchnouti před nacisty. pracovní listy k filmu: určeno pro děti pracovní listy k filmu: určeno pro pedagogy a rodiče Autorka pracovních listů: Mgr. et MgA. Tereza Czesany Dvořáková, Ph. D., expertka filmové výchovy, pedagožka katedry filmových studií FF UK

ZeměNorsko
Rok2020
Délka95 min
Věková skupina10
JazykNorština
TitulkyČeské
Režie Johanne Helgeland
Scénář Maja Lunde, Espen Torkildsen
Kamera John-Erling Holmenes Fredriksen
Střih Jon Endre Mørk
Kontakt Foxx Media Group, s.r.o.

Biografie

Norská režisérka, která debutuje celovečerním snímkem Hranice odvahy (Flukten over grensen, 2020). Má pedagogické vzdělání. Režírovala také krátkometrážní filmy, hudební klipy a reklamy.

české titulky

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.