30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Díl první

Život bez Sáry Amatové (2019) 13

Španělsko | 2019 | 75 min.

Třináctiletý Pep je blázen do vesnické dívky Sary Amat. Jedné letní noci Sara zmizí a Pep ji objeví u sebe doma. Dívka se přizná, že utekla z domu a prosí jej, aby ji pár dní u sebe nechal. Pep si je vědom toho, že Saru hledá celá vesnice, přesto se rozhodne ji ochránit. Musí tak žít dva životy. Aby vyhověl Saře, je nucen lhát svému okolí. Náročná zkouška, kterou ještě před koncem léta podstoupí, mu přinese velké životní zkušenosti. pracovní listy k filmu: určeno pro děti pracovní listy k filmu: určeno pro pedagogy a rodiče Autorka pracovních listů: Mgr. et MgA. Tereza Czesany Dvořáková, Ph. D., expertka filmové výchovy, pedagožka katedry filmových studií FF UK

ZeměŠpanělsko
Rok2019
Délka75 min
Věková skupina13
JazykŠpanělština
TitulkyČeské
Režie Laura Jou
Scénář Coral Cruz
Kamera Griselda Jordana
Hudba Pau Vallvé
Střih Raul Román
Kontakt La Xarxa de Comunicació Local

Biografie

Katalánská divadelní a filmová režisérka a herečka. V Madridu vystudovala Divadelní institut. Ztvárnila řadu filmových i TV rolí a působí jako koučka dětských herců. Režírovala krátký snímek Neopouštěj mě (No me quites, 2015) a celovečerní drama Život bez Sary Amat (La vida sin Sara Amat, 2019).

Láska, Odvaha, Přátelství, Dospívání, Správná rozhodnutí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.