30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro děti

Mazel a tajemství lesa (2021) 8

Česká republika, Německo, Slovensko | 2021 | 80 min.

Martin, řečený Mazel, je městský kluk, zavěšený na telefonu, příroda a les je pro něj otrava a nuda. V létě musí na tábor, na louce v lesích, kde jsou mobily zakázané – nic podobného ještě nezažil. Začne velká táborová hra, kterou chce každé družstvo vyhrát. Mazel nestíhá, ale právě on na noční hlídce zjistí, že je les plný tajemných bytostí, skřítků a dalších stvoření různých tvarů a vlastností. Lesní tvorové potřebují pár Mazlových věcí, aby zatočili s nedalekými těžaři a jejich zkušebními vrty. Začnou Mazlovi pomáhat a z chlapce je zkušený zálesák vedoucí své družstvo k vítězství. S pradávnými lesními bytostmi ale není radno si příliš zahrávat, z lesa mizí voda, napětí mezi oddílem a těžaři roste, stejně i podezření, že Mazel něco skrývá. Nenápadné táborové dobrodružství směřuje do finále a bojechtivé bytosti lesa se přestanou skrývat.

ZeměČeská republika, Německo, Slovensko
Rok2021
Délka80 min
Věková skupina8
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Petr Oukropec
Scénář Kateřina Kačerovská
Kamera Lukáš Teren
Hudba André Feldhaus
Kontakt Negativ Film Productions

Biografie

(1972) Český režisér a producent. Stojí za vznikem celovečerních hraných snímků i dokumentů českých tvůrců, k nimž patří Saša Gedeon, David Ondříček, Bohdan Sláma, Michaela Pavlátová, Martin Mareček či Michal Hogenauer. Sám režíroval celovečerní snímky pro děti Modrý tygr (2012) a Ani ve snu! (2016).

Přátelství, Dobrodružství, Fantazy, Životní prostředí, Příroda, Životní prostředí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.