30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Kam ve Zlíně?

MODRÝ INFOPOINT NA AKREDITACÍCH

Zastavte se u modrého Infopointu destinační společnosti Zlínsko a Luhačovicko na akreditacích v Kongresovém centru. Můžete si tady vyzvednout svou mapu s tipy na výlety, průvodce po Zlíně nebo místy kam na kafe. Poradíme vám, co ve Zlíně vidět, zažít a ochutnat.
Co u nás najdete:
- Turistické informace pro návštěvníky festivalu o Zlíně a okolí
- Tipy na to, co ve Zlíně navštívit, zažít a ochutnat
- Propagační materiály: mapa Zlína s tipy na místa, průvodce po Zlíně, tipy kam na kafe nebo na jídlo
- Speciální zlínské pohledy, které můžete vyplnit na místě a my pošleme za vás
- Doporučení na místa a aktivity v celé destinaci Zlínsko a Luhačovicko


BAŤOVSKÝ ZLÍN: CO MUSÍTE VIDĚT?

 

BAŤOVSKÝ ZLÍN: CO MUSÍTE VIDĚT?

 

Poprvé ve Zlíně? Nádhera, co? Teď ale možná trochu tápete, kam vyrazit. Nebojte se nic, destinačka Zlínsko a Luhačovicko pro vás připravila tipy na místa, která prostě musíte vidět, a která jsou jen pár kroků od sálů, kde se budete koukat na filmy. Pojďte se projít cihlovým městem, dát si dobré kafe a odvézt si domů pár výjimečných zážitků.
Zlín. Baťovo město, továrna v zahradách, cihlové město. Seznamte se s odkazem Tomáše Bati, poznejte architekturu baťovských domků, ředitelských vil nebo celý systém výroby. Zlín kdysi býval malým provinčním městečkem, kde se toho moc nedělo. V roce 1894 sem ale přišli sourozenci Baťovi, aby město otočili vzhůru nohama. Založili obuvnické impérium, které expandovalo doslova do celého světa. Jeho centrem byl právě Zlín, který se proměnil v experimentální město, kde se mělo dokonale propojit nejen bydlení a práce, ale také vzdělání nebo volný čas obyvatel. A vznikaly tu velké věci.

 

NÁŠ TIP: Unavení? Stavte se na kafe v některém z 20+ míst kam na kafe ve Zlíně a okolí.

 

BAŤOVSKÝ ZLÍN: CO MUSÍTE VIDĚT?

 

10 BAŤOVSKÝCH MÍST, KTERÁ STOJÍ ZA TO:
1. Baťův mrakodrap,
2. pojízdná kancelář ve výtahu,
3. páternoster v 21. budově,
4. tovární areál,
5. 14 | 15 Baťův institut s Muzeem jihovýchodní Moravy a Krajskou galerií výtvarného umění,
6. Památník Tomáše Bati,
7. baťovské domky na Letné,
8. Gahurův prospekt,
9. Baťova vila,
10. filmové ateliéry na Kudlově.

 

BAŤOVSKÝ ZLÍN: CO MUSÍTE VIDĚT?


Tohle všechno sice asi proběhnout nestihnete, ale možná se vám bude hodit článek Baťovský Zlín: co musíte vidět? , ve kterém budete mít tyhle tipy vždycky pěkně po ruce. A jestli jste tu na noc nebo na dvě, pak by vám mohl stačit článek Zlín: Cihlové město na víkend, ve kterém se dozvíte, jak si Zlín užít jako Zlíňáci.

 

BAŤOVSKÝ ZLÍN: CO MUSÍTE VIDĚT?

 

MÁTE ČAS JENOM CHVILKU?

Jestli máte nabitý program, pak se rozhodně jděte podívat alespoň do budovy 21, které se říká Baťův mrakodrap. Najdete ji v továrním areálu, je odtud nádherný výhled z terasy, svezete se páternosterem, nakouknete do kanceláře ve výtahu nebo do 8. ředitelského patra, které je restaurováno do původního stavu. Nahoře si můžete dát kafe nebo se jenom pokochat výhledem na baťovské cihlové domky i tovární areál. Stihnete za půl hodinky, ale zabavíte se tu i na hodinku.

 

BAŤOVSKÝ ZLÍN: CO MUSÍTE VIDĚT?


CO KDYŽ MÁTE ČASU TROCHU VÍC?
Zlín a jeho zvláštnosti můžete objevovat na skvělé komentované procházce Zóna Zlín, na které vás městem provedou místňáci. Destinačka Zlínsko a Luhačovicko připravila také spoustu výletů po Zlíně, po areálu zlínského filmového Kudlova nebo po okolí.
Děti se zamilují do Zoo Zlín nebo do Filmového uzlu, odkud je stoprocentně nebudete moci dostat. Ostatně, Zoo Zlín patří k těm nejkrásnějším v celém Česku, a je také nejnavštěvovanějším turistickým cílem v našem regionu. Na webu destinačky najdete také místa na výlety a tipy Kam s dětmi.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.