30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ZLÍN FEST SCREEN

Vítejte na platformě ZLÍN FEST SCREEN!

Představujeme Vám celoroční vzdělávací cyklus filmových projekcí určený výhradně školám. Žáci a studenti tak mohou se svými učiteli ve třídách sledovat filmy, které jim přinesou nejen radost a zábavu, ale pomohou jim rozšiřovat povědomí o okolním světě, rozvíjet estetické, sociální i morální cítění.
Ke každému filmu je zpracován pracovní list pro žáky a metodický materiál pro učitele, který slouží k hlubšímu seznámení se s filmem a k jeho využití ve výuce.
Filmy jsou uváděny v originálním znění s českými titulky.

Cena za jedno zhlédnutí filmu včetně didaktických materiálů je 200 Kč (včetně 21% DPH).
Film bude k dispozici na našem screeningovém portálu (odkaz níže) na základě kódu, který vám bude zaslán obratem po úhradě. Projekci filmů lze dle vaší potřeby přerušit a vrátit se k ní např. v následující vyučovací hodině.  

Máte-li zájem zhlédnout film využijte kontakt:
Veronika Klementová
e-mail: veronika.klementova@zlinfest.cz
telefon: 724 351 096

Ukázka pracovního listu k filmu (tento film není součástí nabídky).
Hranice odvahy - pracovní listy k filmu - určeno pro pedagogy a rodiče
Hranice odvahy - pracovní listy k filmu - určeno pro děti

FREECINEMA

Metodické materiály vypracovala filmově-výchovná společnost Free Cinema na základě didaktických inspirací evropského projektu CinEd. Funkčnost metodiky byla průběžně ověřována na školách po celé České republice.

Přihlášení do screeningového portálu


Cyklus filmů pro rok 2023 se jmenuje HRDINOVÉ JSTE I VY a uvede příběhy o odvaze, statečnosti, nebojácnosti či neohroženosti dětských a dospívajících hrdinů.

Aktuální kolekce je dostupná od 15. 9. do 31. 12. 2023

 

 
 


Animag 2024

 

NEMUSÍŠ BÝT DOSPĚLÁK – BUĎ FILMAŘ!

Mnohým příznivcům Zlín Film Festivalu kroměřížský ANIMÁG už možná vstoupil do podvědomí. Celostátní soutěž animované tvorby dětí a mládeže ANIMÁG Kroměříž je pro každého nadějného tvůrce ve věku 6-19 let přímou otevřenou cestou, jak uvidět svůj snímek na velkém plátně kina. Za sedm let trvání soutěže jsme takto v kině uvedli již téměř 200 snímků vytvořených školáky z celého Česka. A je to zážitek, když vaše dlouho připravovaná animace, kterou znáte jen z displeje, rozzáří celé kino. Chcete si to sami ověřit a vyzkoušet?

ZVEME VÁS NA ZÁBAVNOU CESTU VSTŘÍC DALŠÍMU ROČNÍKU ANIMÁGA. Můžete právě v tomto ročníku soutěže oslovit porotu natolik, že váš snímek doporučí k uvedení na přehlídkách pro veřejnost a navíc – budete se moci těšit, zda získáte ve své věkové kategorii nějakou cenu. ANIMÁG TOTIŽ KAŽDÝ ROK ODMĚNÍ TY NEJLEPŠÍ ÚČASTNÍKY SOUTĚŽE KRÁSNÝM TABLETEM!

Pojďte s námi do toho – jako jednotlivci, parta nebo i celá třída v rámci výuky výtvarky, češtiny a informatiky. Inspirujte se našimi radami a návody. ANIMÁG je vlastně zábavná cesta do velkého filmového světa přes klasickou tvořivou stop motion animaci. A PRÁVĚ TA KLASICKÁ ANIMACE – TO JE LEGRACE!

1. ČÁST VAŠÍ CESTY NA FILMOVÉ PLÁTNO
Podívejte se, jaké snímky se v jednotlivých kategoriích nominovaly díky bodovému ohodnocení odborné poroty na stříbrné plátno v roce 2023. 

 

2. ZKUSTE SE PROKLIKAT NAŠÍ NÁPOVĚDOU A POVZBUZENÍM DO VLASTNÍ ANIMAČNÍ PRÁCE
https://sites.google.com/ped-km.cz/animag-tvorime-spolu

3. DŮLEŽITÉ JE MÍT TAKÉ ČASOVÝ HARMONOGRAM A VŠE PRO ÚSPĚŠNÉ OBESLÁNÍ SOUTĚŽE ANIMÁG Kroměříž. Tedy všechny informaci právě zde pro vás:
www.animag-kromeriz.cz

 

A třeba právě váš snímek bude příští rok ten, co pobaví diváky nejvíce. Těšíme se na to s vámi!


 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.