30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Kinematovlak 2018

KINEMATOVLAK ROZVÁŽÍ FILMY I ZÁBAVU PO ČESKÝCH MĚSTECH

Pestrobarevný Kinematovlak vyráží letos už po patnácté v řadě na svoji tradiční pouť po českých městech. Od 14. května až do 1. června budou v oblíbeném „kině na kolejích“ promítány dětské pohádky ve 13 nádražních stanicích po České republice. Tato součást doprovodného programu 58. ročníku Zlín Film Festivalu je ambasadorem blížícího se svátku filmů pro děti a mládež ve Zlíně. Speciální vagon s projekčním sálem mohou navštívit i mateřské školy a třídy z prvního stupně základních škol, vstup a projekce jsou zdarma.   

Rezervace míst je možná na tel.: +420 724 351 085 

První letošní projekce Kinematovlaku se uskuteční na zlínském nádraží v pondělí 14. května. Oficiální slavností ceremoniál ke startu jeho putování za účasti zástupců města a kraje se uskuteční o den později, v úterý 15. května v 10 hodin. 

Ve spolupráci s České dráhy, a.s. a ČD Cargo, a.s. byla určena letošní trasa Kinematovlaku, která vede ze Zlína přes Hodonín, Břeclav, Znojmo, Svitavy, Náchod, Hradec Králové, dále pak zamíří do Trutnova, Nymburku, Poděbrad, Turnova, Liberce. Své putování zakončí v Mladé Boleslavi, v sídle jednoho z hlavních partnerů festivalu – společnosti ŠKODA AUTO a.s. 

Do následující stanice odjíždí vlak vždy po ukončení poslední projekce. Dopolední 30 minutové bloky začínají v 9 hodin a jsou určeny pro školy a školky. Děti se mohou těšit na pásma složená ze známých pohádek. Odpoledne patří veřejnosti a program je složen z pohádek o delší stopáži. Pro všechny je vstup zcela zdarma.    

Vlak plný zábavy, pohádek i poučení přináší malým divákům nevšední filmový zážitek. Kromě hlavní součástí vlaku, Kinovozu upraveného do podoby kinosálu, nechybí ani herna zvaná Vláček Hráček a Historický vagon s edukativním charakterem. V něm návštěvníci uvidí, jak to kdysi na železnici vypadalo a nahlédnou také do historie měst, kterými Kinematovlak projíždí. 

Harmonogram jízdy vlaku a časy promítání ke stažení naleznete na této stránce.

Zastávky Kinematovlaku:

14. května - pondělí - Zlín
15. května - úterý - Zlín
16. května - středa - Hodonín
17. května - čtvrtek - Břeclav
18. května - pátek - Znojmo
21. května - pondělí - Svitavy
22. května  - úterý - Náchod
23. května - středa - Hradec Králové hl. nádraží
24. května - čtvrtek - Trutnov hl. nádraží
25. května - pátek - Nymburk - město
28. května - pondělí - Poděbrady
29. května - úterý - Turnov
30. května - středa - Liberec
31. května - čtvrtek - Mladá Boleslav
1 . června - pátek - Mladá Boleslav

 

      

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.