30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Kinematovlak 2016

Slavný Kinematovlak aneb kino na kolejích bude bavit děti už potřinácté. Tato akce, která je součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu se každoročně těší velké návštěvnosti. Akce je i v letošním roce pořádána ve spolupráci s Českými drahami, a.s. a ČD Cargo, a.s..  Projekt pojízdného kina na kolejích vznikl již v roce 2004.

Princip  Kinematovlak spočívá v tom, že mnoho dětí z celé ČR nemá možnost na tento filmový festival zavítat, a užít si tak některou z filmových projekcí ve zlínských kinech, nasát atmosféru festivalu nebo se zúčastnit ostatních akcí bohatého doprovodného programu. Proto vznikla myšlenka uspořádat přehlídku festivalových filmů pro nejmenší publikum přímo ve vagónech vlaků, které brázdí české a moravské koleje.

Projekt „kina na kolejích“ je velmi vyhledávanou atrakcí a má i edukativní charakter - děti nejdříve projdou historickým vagónem s výstavou a výkladem o historii železnice (Historický vůz). Před samotným promítáním si můžou pohrát ve Vláčku Hráčku, což je vagón, který je upraven jako herna a děti se zde mohou zabavit při čekání na promítání v Kinovoze. Kinovůz má upravený interiér do podoby promítacího sálu, v němž se promítají pohádky zcela zdarma.

Tento rok se slavnostní start uskuteční 18. května v 10.00 hodin přímo na nádraží ČD ve Zlíně. O den později bude vlak pokračovat do stanice Ostrava-Svinov, a v následujících dnech projede stanicemi Frýdlant nad Ostravicí, Blansko, Náměšť nad Oslavou, Třebíč, Pelhřimov, Tábor (zde se zdrží dva dny), Benešov, Říčany, Neratovice a zastaví 2. června v Mladé Boleslavi, kde si ho děti můžou užít také celé dva dny.

V dopoledních hodinách se v Kinematovlaku promítá pro mateřské a základní školy, odpoledne pro veřejnost.

Svá místa si můžete rezervovat na telefonním čísle +420 606 920 018.

      

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.