30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Hvězdy Červeného koberce - pondělí 2. 6.

Hvězdy čtvrtého dne - 2. 6. 2014

Tomáš Verner
Alena Mihulová
Arnošt Goldflam
Zbigniew Czendlik
Sebastian Hiort
Magdalena Berus
Ádám Czászi
Andás Sütö
Neele Marie Nickel

Alena Mihulová
Herečka známá z filmu Karla Kachyni Sestřičky (1983), kde si zahrála roli začínající sestřičky Marie po boku Jiřiny Jiráskové. Dále se objevila ve filmech Smrt krásných srnců (1986), Městem chodí Mikuláš (1993) a Kráva (1994). Z novější tvorby hrála ve filmovém ztvárnění baladické Kytice (2000), historickém dramatu Lidice (2011), pohádce Jiřího Stracha Šťastný smolař (2012) nebo sportovní komedii Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012).


Tomáš Verner

Český krasobruslař a mistr Evropy z roku 2008. Má za sebou nespočet vítězství a umístění na medailových příčkách. Na letošním Mistrovství světa 2014 v Tokiu se umístil na 10. příčce. Na letošních Zimních olympijských hrách v Soči jel svůj poslední závod své kariéry, neboť se ji tímto rozhodl ukončit. V současnosti pracuje na lední show Jen počkej, zajíci! – původně animovaný seriál, který ožije v lední show. Krasobruslařská podívaná je naplánovaná září 2014.

Arnošt Goldflam
Český herec, režisér a spisovatel, a absolvent JAMU Arnošt Goldflam ztvárnil několik nezapomenutelných rolí ve filmech jako Dědictví (i jeho letošní druhý díl) nebo Lotrando a Zubejda a objevil se také v seriálu Četnické humoresky. Jeho herecká a především režisérská kariéra je ovšem spjata hlavně s pódii brněnských divadel. Je autorem více než 50 divadelních her a také několika populárních knih. V České televizi natočil sérii publicistických pořadů Za dveřmi je Arnošt Goldflam.

Zbigniew Czendlik
Římskokatolický kněz pocházející z polských Beskyd je v České republcie známý jako jakýsi "televizní kněz" - má za sebou totiž vystupování v mnoha televizních pořadech a díky blízkému přátelství s mnoha významnými osobnostmi české společnosti se o jeho názory často zajímají také média. Čtenáři a diváci pak zase na doktoru Czendlikovi oceňují jeho vtip a otevřenost, kterou oplývá při rozhovorech o tématech pro církev běžně choulostivých.

 

Miroslav Hrabě
Mladý český herec je známý především díky svým rolím v televizních seriálech Ordinace v růžové zahradě (2008) nebo Pojišťovna štěstí (2009). Na stříbrném plátně se poprvé objevil ve filmu Bolero (2005) a zahrál si dokonce i v americkém romantickém filmu Princ a já 2 (2006), ale největší filmovou příležitost mu přinesla až pohádka Nejkrásnější hádanka (2008) režiséra Zdeňka Trošky.


Magdalena Berus
Magdalena se narodila v roce 1993 a před svou filmovou kariérou se věnovala modelingu. Během středoškolských studií získala svou první roli ve filmu Katarzyny Rosłaniec Baby blues, ve kterém hrála jen o málo mladší svobodnou matku. Její přesvědčivý výkon přispěl v roce 2013 k získání Křišťálového medvěda za nejlepší film v mládežnické sekci Generation. Ve snímku známého polského režiséra Jacka Borcucha Nekonečně (2012) se setkala s další polskou hereckou hvězdou Jakubem Gierszałem. Do Zlína přijíždí jako zástupkyně vloni vzniklé sekce Young Stars.

Sebastian Hiort af Örnas
Sebastian je švédský herec a hlavní hrdina filmu Něha režisérky Sofie Norlin. Začínal rolemi v televizních seriálech a odvezl si už několik oncenění z různých filmových festivalů, například sloveksého ArtFilmFestu.

 

 

Neele Marie Nickel
Neele je hrdinkou německé třídílné série filmů Slavná pětka režiséra Mika Marzuka. Je jí čtrnáct let a všech třech snímcích jí patří hlavní role holčičky Anne.

 

 

Ádám Czászyi, v doprovodu s Andásem Sütö
Maďarský scenárista a režisér. Film absolvoval na Maďarské filmové akademii, vystudoval také anglistiku. Jeho krátké snímky Sedm dní (1 hét, 2004), Slabší dny (Gyengébb napok, 2008) a Oslava (Ünnep, 2010) byly s úspěchy představeny na řadě evropských festivalů. V celovečerním formátu debutuje režisér filmem Země bouří (Land of Storms, 2014), který se představí v premiéře na Zlín Film festu.

 



Upozorňujeme, že seznam hvězd se v průběhu dne ještě může změnit. Mají nabitý program a je možné, že nestihnou dorazit včas (taky je ale možné, že vám naopak seženeme někoho navíc :))

 

Hvězdy třetího dne - 1. 6. 2014
Hvězdy druhého dne - 31. 5. 2014
Hvězdy prvního dne - 30. 5. 2014

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.