30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Hvězdy na Červeném koberci 54.ZFF

Zlín Film Festival letos samozřejmě rozbalí svůj tradiční červený koberec - a přivezeme na něj hvězdy, které každoročně budí ve Zlíně rozruch.

Promenáda hvězd Červeného koberce bude probíhat každý festivalový den od 16:00 - před Kongresovým centrem (a pokud se náhodou nevydaří počasí, najdete nás i pozvané osobnosti českého i zahraničního filmu uvnitř Kongresového centra.

Po promenádě na Červeném koberci máte možnost položit hvězdám otázky a při troše štěstí od nich můžete ulovit i autogram - stačí přijít na talkshow Vladimíra Kroce, která se vždy po promenádě na Červeném koberci odehrává.


Josef Dvořák
Jan Hrušínský
Miluše Šplechtová
Jitka Ježková
Lucie Štěpánková
Jan Onder
Lucie Hunčárová

Daniel Bambas
Pavel Trávníček
Martin Dziedziel
Edward Berger
Ivo Pietzcker
Bruce Goodison
Masieh Zarrien
Bartosz Gelner
Mateusz Banasiuk

 

Josef Dvořák
Významná osobnost českého showbyznysu, český herec a bavič Josef Dvořák, si za svou kariéru prošel velkou spoustu divadelních scén – jmenujme třeba jeho působení v divadle Semafor, kde byl po boku Jiřího Suchého a Jitky Molavcové jednou z nejvýraznějších osobností. Děti znají především jeho hlas – například z pohádek o králících z klobouku.

 

Jan Hrušínský
Další hvězda seriálu Mazalové Jan Hrušínský je na divadelních jevištích a filmových plátnech hvězdou už odmala. Navazuje tak na rodinnou tradici Hrušínských, kteří patří mezi nejrespektovanější osobnosti českého filmu a divadla. Je zakladatelem pražského divadla Na Jezerce a na koberci se dnes objeví spolu se svou ženou Miluší Šplechtovou.


Miluše Šplechtová
Česká divadelní herečka je filmovým a televizním divákům známá z řady titulních i vedlejších rolí, například z nové řady Nemocnice na kraji města, z Kriminálky anděl a také z Cest domů. Patří mezi nejobsazovanější české dabérky a výrazné osobnosti Národního divadla v Praze.

 

Jitka Ježková
Herečka a dabérka Jitka Ježková má za sebou řadu rolí v televizních filmech a seriálech. Pamatovat si ji můžete z Nováků, Báječných let pod psa nebo Doktorů z počátků. Její hlas znáte z Pána prstenů (Liv Tyler), Titanicu (Kate Winslet), Velkého Gatsbyho (role Daisy Buchananové) nebo seriálu Kravaťáci (hlasy Donny Paulsenové, v originále Suits).


Lucie Štěpánková
Rodačka z nedalekého Vsetína Lucie Štěpánková je divadelní herečkou se stálým angažmá v Divadle na Vinohradech. V televizi a filmu se objevuje méně, znát ji můžete například ze seriálů Ulice, Vyprávěj nebo z Cest domů.




Jan Onder
Český tanečník a pedagog, se svou partnerkou Lucií Hunčárovou se zúčastňuje oficiálních tanečních soutěží a pořádá kurzy tance v Ústí nad Labem. Třikrát se zúčastnil TV show Star Dance – když hvězdy tančí, z toho dvakrát vyhrál (2008 a 2010), jednou skončil na druhém místě (2013). V roce 2008 tančil s herečkou Danou Batulkovou, o dva roky později s bývalou atletkou Kateřinou Baďurovou. V roce 2013 byla jeho taneční partnerkou ve Star Dance Taťána Kuchařová.

Lucie Hunčárová
Na plný úvazek se věnuje tanci a budování své taneční kariéry, rovněž pracuje jako trenérka. Jejími největšími úspěchy je 3. místo z mistrovství Evropy 1. místo na mistrovství ČR ve formacích. V roce 2013 se také zúčastnila TV show Star Dance, kde tančila s hercem Pavlem Řezníčkem.


 

Daniel Bambas
Rodák z blízkého Uherského Hradiště a absolvent DAMU Daniel Bambas je převážně divadelním hercem, znát jej ale můžete z několika seriálových rolí – objevil se ve slovenské verzi ordinace v růžové zahradě, Rodinných poutech nebo Kriminálce Anděl. Má stálé angažmá v Divadle na Vinohradech a okrajově se věnuje i dabingu.

 


Pavel Trávníček

Herec, dabér a moderátor Pavel Trávníček zřejmě nepotřebuje podrobně představovat. Princ z Tří oříšků pro Popelku, objevitel nových talentů ze soutěže Do-Re-Mi, režisér divadelních her a také představitel desítek filmových a televizních her má dnes svou vlastní divadelní společnost.



 

Marian Dziędziel (Polsko)
Významný polský filmový, divadelní i televizní herec se narodil v roce 1947 ve Slezsku. V roce 1969 absolvoval v Krakově Akademii múzických umění, kde absolvoval s poznámkou, že v průběhu prvního pololetí se musí naučit správně mluvit polsky (dříve používané tradiční slezské nářečí). Za svou filmovou kariéru nasbíral spoustu menších i výraznějších rolí, jako například ve filmech Krycí jméno Krtek (Kret, 2010) a Svatba (Wesele, 2004), které budou součástí přehlídky polského filmu Dny polské kinematografie.

Edward Berger
Německý scenárista a režisér. Svá filmová studia završil na Newyorské univerzitě. V USA sbíral první pracovní zkušenosti v nezávislé produkční společnosti. Debutoval úspěšným snímkem Gomez – hlava nebo orel (Gomez - Kopf oder Zahl, 1999), dlouhodobě působil v TV, kde se podílel na realizaci několika krimiseriálů. Jeho tvorba zahrnuje také TV filmy Windland (2007), Dobré léto (Ein guter Sommer, 2011) či Matka musí jít (Mutter muss weg, 2012). Na festivalu jsme promítali jeho snímek Jack. 

 

Ivo Pietzcker
Mladý německý herec a představitel hlavní role ve filmu Jack (což je jeho vůbec první filmová role).

 

 

 

Bruce Goodison
Britský scenárista, režisér a producent. Patří k uznávaným a oceňovaným dokumentaristům a TV tvůrcům. Režíroval např. snímky Naše Sam (Our Sam, 2003), Hrdinové letu 93 (The Flight That Fought Back, 2005), Naše válka (Our War, 2011) či Můj vrah (My Murder, 2012). Spolupracuje též na relizaci TV seriálů, uveďme např. Deset dní do války (Ten Days to War, 2008). Drama Povolení k pobytu (Leave to Remain, 2013) je režisérovým celovečerním hraným debutem a představili jsme jej zde na festivalu.

 

Masieh Zarrien
Afghánský mladý herec, který výrůstal ve Velké Británii. Hraje postavu Abdula ve filmu Povolení k pobytu.

 

 



Bartosz Gelner, Mateusz Banasiuk
Hlavní hrdinové polského snímku Plovoucí věžáky. Ztvárňují role Kuby a Michala, kteří k sobě objevili nečekanou vzájemnou přitažlivost.

 

 

 


Upozorňujeme, že seznam hvězd se v průběhu dne ještě může změnit. Mají nabitý program a je možné, že nestihnou dorazit včas (taky je ale možné, že vám naopak seženeme někoho navíc :))

Hvězdy pátého dne - 2. 6. 2014
Hvězdy čtvrtého dne - 2. 6. 2014
Hvězdy třetího dne - 1. 6. 2014
Hvězdy druhého dne - 31. 5. 2014
Hvězdy prvního dne - 30. 5. 2014

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.