30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Badyan - Úterý 3.6.2014 od 20:00 Open Air Plac

Badyan

Badyan
Badyan

Tátok kapela vznikla 30.12.2005, čili deň před Silvestrem.. Dyž naše babky eště dělaly marmeládu a srnec sa dělal se šípkovů.. (Nebo se zelím?:) Zákládali sme ju defakto všeci štyřé. Začalo to asik tým, že si bubeník (Břeťa) kópil škopky (bubny), zbytek také dokůpil ňáké inštrumenty a hrálo sa.

Zkóšáme hrát pod roznášacků a doručnicků instituců (poštů) v takém jadyž sklépku.. De zkóšala dřívějc aj cimbálová grupa Lipina. Náš stýl sme nazvali Heavy mental. Aj sme přetentovávali ňáké songy od velkých muzicírů (Iron Maiden, Deep Purple, Black Sabbath...) , ale včil sa snažíme hlavnějc o vlastní tónoviny bo co to.. Akorát v včilkajších posledních dobách byly naše tóniska ovlivněné tým, že v Pribináčku není dost teho kalcia. Sů to svinstva na tom světě.

Marek Smetana - hůsle, zpěv
Josef Mandinec - kytara, vokály
Ondřej Vaculík - baskytara
Břeťa Čaňo - bicí

Nivnická kapela hrající od roku 2005 a to ve stejném složení. Hrají vlastní tvorbu. Hudba je tvrdší s nádechem folku. V roce 2010 natočili své debutové album s názvem Dalamánek. Vystoupili po boku kapel jako Iné Kafé, Aleš Brichta, Tomáš Klus, Fleret, Horkýže Slíže, Jana Kratochvílová, Zoči Voči a další. V roce 2012 zahajovali vizovické Trnkobraní na hlavním pódiu.

Bandzone

Anketa

Příjdete si poslechnout Badyan?

Určitě:
42,6%

Možná:
29,6%

Nepříjdu:
27,7%

Celkem hlasů: 2477

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.