30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Slavní absolventi Filmové školy Zlín

SIGNÁL, r. Tomáš Řehořek v cyklu Slavní absolventi Filmové školy Zlín

Ne 28.05 | 19:00, Filmové ateliéry

Projekce filmu a beseda s tvůrci v unikátním prostoru původního filmového ateliéru na Kudlově.
Účast potvrdil režisér Tomáš Řehořek a kameraman Tomáš Sysel!

Popis filmu:
Poklidnou idylu rázovité vesničky, která je tak trochu odříznutá od světa, nečekaně rozčeří sympatičtí mladíci Kája (Kryštof Hádek) a Filos (Vojta Dyk). Přijeli prý proto, aby vyhledali nejlepší místo pro instalaci nového mobilního vysílače. Vidina zisku vzbudí v místních pochopitelné očekávání, zvláště když se dozvědí o zajímavé finanční odměně pro majitele pozemku, na kterém bude vysílač stát. Vesnice se rychle stává bitevním polem a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Je ovšem otázkou, zda Filos s Kájou budou schopni naplnit očekávání, do nich vkládaná. Možná totiž nejsou tím, za co se vydávají..

Tomáš Řehořek (1987)
Režisér, scenárista, kameraman a střihač. Vystudoval Filmovou školu ve Zlíně. Již během předchozího studia na gymnáziu točil středometrážní filmy, oceněné na amatérských festivalech. Jeho celovečerním režijním debutem je drama Proměny (2009). V roce 2010 zaujal dokudramatem Piko. Právě práce na Piku vynesla mladému tvůrci v prvním ročníku Cen české filmové kritiky nominace na Objev roku. V roce 2011 uvedl do kin svůj třetí film - černou komedii Czech Made Man. O rok později natočil satirickou komedii Signál (2012) s Vojtěchem Dykem, Kryštofem Hádkem v hlavních rolích.

Tomáš Sysel (1975)
Kameraman, absolvent Filmové školy Zlín a pražské FAMU. Na svém kontě má téměř dvacítku filmů z nich ž jmenujme například Román pro muže (2010), Signál (2012), oceňovaný film Můj pes Killer (2013), Krásno (2014), Padesátka (2015), Lichožrouti nebo Ani ve snu! (2016).

Michaela Syslová (1973)
Vedoucí produkce, výkonná producentka, absolventka Filmové školy Zlín. Řadu let spolupracuje se společností Total HelpArt T.H.A. Ondřeje Trojana. Podílela se mj. na filmech režiséra Jana Hřebejka Pupendo (2003), Horem Pádem (2004), Medvídek (2007), Kráska v nesnázích (2006), U mě dobrý (2008). Spolupracovala rovněž s režisérem Zdeňkem Tycem na filmech El Paso (2009) a Jako nikdy (2013). Jako výkonná producentka se podílela na filmu Lichožrouti (2016) a na připravovaném filmu Toman režiséra Ondřeje Trojana jehož premiéra je plánována na rok 2018.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.