30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Výstavy

Terakotová armáda 26/5

Pá 26.05 | 10:01, Filmové ateliéry

Zažijte atmosféru hrobky prvního čínského císaře Čchin Š’-chuang-ti, který svými činy dokázal sjednotit Čínu. Nemusíte cestovat do dalekého města Si-an, kde je mauzoleum tohoto císaře, abyste si mohli prohlédnout detailně propracované terakotové vojáky. Interaktivní výstava Vám přiblíží život významného čínského panovníka, který nechal postavit Velkou čínskou zeď, aby ochránil území Číny před barbarskými nájezdníky ze severu, zavedl mnohé reformy, které jsou v dnešní době stále platnosti nebo byly použity jako základ moderní Číny.
Mauzoleum prvního císaře bylo postaveno dle starých tradic jako sídlo panovníka, s tímto rozlehlým místem posledního odpočinku bylo také pohřbeno více než 8000 terakotových vojáků, kteří ho měli strážit na poslední cestě.
Mauzoleum je dnes považováno za 8. div světa a my jsme rádi, že Vám tuto úžasnou stavbu a unikátní terakotové vojáky můžeme v malé replice ukázat v České republice. Součástí výstavy je i projekce dokumentárního filmu.

Budeme se na vás těšit ve Filmových Ateliérech ve Zlíně od 15. května do 31. července 2017, kdy bude tato unikátní interaktivní výstava probíhat.
Otevírací doba:
Po – pá: 9.00 – 18.00 h
So – ne: 10.00 – 18.00 h

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.