30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Sport, Zábava pro děti

SPORŤÁČEK

So 27.05 | 10:00, Stadión mládeže

Festival sportu pro děti
10.00 - 18.00, Stadion mládeže

Wannado Festival Sporťáček rozhýbe děti i diváky Zlín Film Festivalu
Výběr sportu zábavnou i odbornou formou. Wannado Festival Sporťáček, který je největší náborovou sportovní akcí v České republice, splňuje obě kritéria. Od roku 2011 přivedl k pohybu přes 15 tisíc dětí a 27. května se uskuteční od 10 do 18 hodin i ve Zlíně na Stadionu mládeže. Navíc už potřetí jako součást Zlín Film Festivalu. Akce podporovaná sportovními osobnostmi, odborníky i silnými partnery se letos uskuteční v sedmi krajských městech. Vstup pro všechny je navíc zcela zdarma.
Náborový festival pro děti a mládež od 3 do 18 let umí zaujmout vyznavače všech druhů pohybu. Vedle sebe se v jeden den na jednom místě setkávají tradiční kolektivní hry jako fotbal a hokej, olympijské individuální disciplíny ve formě veslování či tenisu, i netradiční záliby jako kin-ball, parkour a irské tance. Vstup na akci je navíc zdarma.
Unikátní český koncept, který přivedl od roku 2011 k pohybu víc než 15 tisíc dětí, se snaží v nastupující generaci i jejich rodičích vytvářet pozitivní vztah ke zdravému životnímu stylu. Festival, jemuž daly záštitu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Česká unie sportu i zlínský primátor, nabízí kromě možnosti vybrat si ideální disciplínu také možnost potkat známé osobnosti.
Ve Zlíně se už v minulosti ukázali hokejový fenomén Petr Čajánek, automobilový závodník Roman Kresta i triatlonista a ultraman Petr Vabroušek. Loni Sportáček, který začíná vystupovat i pod mezinárodní hlavičkou Wannado, přilákal největší sportovní hvězdy.
Akcí plnou zábavy a pohybu provází známá dvojice moderátorů Zorka Hejdová a Zdeněk Piškula. Letos navíc festival představí nový multimediální obsah, který budou reprezentovat čtyři animovaní maskoti, s nimiž si děti užijí spoustu zábavy. Díky nim každý mnohem lépe pozná, že je sport a pohyb skvělou alternativou, jak na sobě pracovat a zlepšovat se.
Připravena je také unikátní překážková dráha Wannado Ninja Race dlouhá až 60 metrů. Jen loni zavítalo na Sporťáčka 37 300 návštěvníků, kteří si mohli vybrat aktivitu u 432 klubů.
„Nevěnujeme se jen výkonnostní kategorii. Stejně důležité je pro nás přivést k pohybu i rodiny, které se sportu příliš nevěnují. Pro ně nabízíme řadu alternativ, například v podobě netradičních zábavných her. Naším cílem je rovněž propojit sport s moderními technologiemi,“ říká Jakub Makalouš, ředitel festivalu a tvůrce celé myšlenky. „Lákáme lidi na nová přátelství, na legraci a na fakt, že si s námi vybere sport úplně každý. Vztah k pohybu je něco, co si člověk dokáže vypěstovat a být na tom pak závislý třeba celý život. Kdo ještě závislý není, měl by přijít na Sporťáčka.“

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.