30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Zábava pro děti

VLAK PLNÝ ÚSMĚVŮ A KINEMATOVLAK: „Konečná, vystupovat!“

Út 03.06 | 10:30, Železniční nádraží Zlín střed

VLAK PLNÝ ÚSMĚVŮ
3.6. 10.30, železniční nádraží - Zlín, střed
(Kinematovlak je však na zlínském nádraží po celý tento den!)

Celkem dvanácti městy naší republiky má letos projet vláček na kolejích, který se již po desáté stane jednou z největších a nejdelších doprovodných akcí. Děti se mohou těšit na českou pohádkovou a večerníčkovou klasiku, ale také na polské Bolka a Lolka, 54. ZFF 2014 je totiž tak trochu zaměřen na polskou kinematografii. A jak vypadá letošní trasa dlouhá bezmála 500 km, vedoucí přes kraje placaté i kopcovité? Mladá Boleslav, Jičín, Vrchlabí, Trutnov, Walbrzych (PL), Broumov, Náchod, Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, Letohrad, Olomouc, Přerov … a teď již zbývají již jen Otrokovice a Zlín! Přijďte Kinematovlak přivítat ve festivalovém městě, a rovněž tak Vlak plný úsměvů, který do Zlína přiváží zdravotně postižené či sociálně znevýhodněné děti.

Již jedenáct let přijíždí do Zlína v rámci ZLIN FILM FESTIVALU vlak, který veze děti z dětských domovů a postižené děti, aby společně s námi prožily jeden festivalový den. Tuto velmi smysluplnou akci již tradičně pořádají České dráhy spolu s Unií železničních zaměstnanců. Letos poveze vlak děti již z dětského domova z Prahy a pokračuje dále přes Pardubice, Choceň, Ústí nad Orlicí, Zábřeh na Moravě, Olomouc a Přerov do Zlína na hlavní nádraží. Letos se přihlásilo prozatím 190 dětí a věříme, že tento počet není konečný.


Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.