30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Letní kino

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 12

Velká Británie, USA | 2016 | 133 min.

Mladý anglický aktivista a čaroděj Mlok Scamander se na své cestě do Arizony zastavuje na skok v New Yorku. V ruce má tajemný zvětšující se kožený kufřík, v němž se skrývá pestrá směsice kouzelných bytostí, které mezi námi existují, a to od těch úplně nejmenších až po ty obrovité. Píše se rok 1920 a doba je neklidná – křehká rovnováha mezi utajeným neviditelným světem čarodějů a světem obyčejných lidí, nebo-li mudlů, je v ohrožení. Přibývá katastrof přisuzovaných temnému čaroději Gellertu Grindelwaldovi a hlasy proti čarodějnictví pod vedením Mary Lou Holokostové každým dnem sílí.

ZeměVelká Británie, USA
Rok2016
Délka133 min
Věková skupina12
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie David Yates
Scénář J. K. Rowling
Kamera Philippe Rousselot
Hudba James Newton Howard
Střih Mark Day
Kontakt Freeman Entertainment s.r.o.

Biografie

David Yates (1963) Britský scenárista a režisér. Disponuje širokým vzděláním. Studoval mj. na University of Essex a filmové škole Beaconsfield. Natočil několik krátkých filmů, bohatá je jeho TV tvorba zejména seriálových realizací. Prosadil se především úspěšnou čtveřicí snímků ze série o Harrym Potterovi (2007, 2009–2011).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.