30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Letní kino

Bába z ledu (2017) 12

Česká republika | 2017 | 106 min.

Po setkání s otužilcem Broňou začíná ovdovělá Hana pozvolna měnit svůj stereotypní život, který se doposud točil výhradně kolem jejích synů, snach a vnoučat. Zatímco šedesátnice Hana prožívá love story, tradiční víkendové obědy v rodinné vile ztrácejí na idyličnosti a postupně vyplouvá na povrch, že každý z hrdinů má nějaké tajemství. Haniným nečekaným spojencem se stává vnuk Ivánek, který si zamiloval nejen svérázného Broňu, ale i jeho slepici Adélu a otužileckou komunitu na břehu Vltavy. Příběh rozkrývající nelehké vztahy mezi třemi generacemi přináší naději, že život lze vzít do vlastních rukou v jakémkoli věku.

ZeměČeská republika
Rok2017
Délka106 min
Věková skupina12
JazykČeština
Režie Bohdan Sláma
Scénář Bohdan Sláma
Kamera Diviš Marek
Hudba Mardi, Petr Spálený
Střih Jan Daňhel
Kontakt FALCON a.s.

Biografie

Bohdan Sláma (1967) Český scenárista a režisér. Vystudoval ČVUT, později absolvoval režii na FAMU snímkem Akáty bílé (1997). Debutoval úspěšnou celovečerní tragikomedií Divoké včely (2001), ocenění mu přinesly i další filmy – Štěstí (2005) či Venkovský učitel (2007). Věnuje se také seriálové TV tvorbě a pedagogické činnosti.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.