30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Česká a filmová a televizní tvorba

Mazalové II (2017) 8

Česká republika | 2017 | 28 min.

Příběh se vrací na hrad Oreb, kde spolu žijí sympatická strašidla a příšerná rodina Mazalů. Setkáme se s bílou paní Albínou, rytířem Theobaldem, alchymistou Balonem, vodníkem Dušičkou i s vševědoucím kouzelným zrcadlem. Soužití s Mazaly není pro strašidla jednoduché, zvláště když hradní pány – Huga a Růženu – neopustila touha zbohatnout. Stále nesnesitelné, jen trochu starší, jsou i jejich děti – Hugo Mazal junior myslí jen na sebe a Pavlínka stále hoví novým trendům. Strašidla však mají také problém. Nepodařilo se jim uspořádat pohádkové sympozium a ztratila se pohádková kniha kouzel, takže hrozí, že se dostane do nepovolaných rukou. A že by se taková kniha Mazalům hodila, je víc než jasné.

ZeměČeská republika
Rok2017
Délka28 min
Věková skupina8
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Biser Arichtev
Scénář Rudolf Merkner
Kamera Václav Tlapák
Hudba David Solař
Střih Emil Pawinger
Kontakt Česká televise

Biografie

Arichter Bisev (1976) Režisér bulharského původu. Vystudoval SVOŠ filmovou a přípravný ročník FAMU. Podílel se na realizaci řady filmových projektů. Věnuje se především seriálové TV tvorbě – např. Horákovi (2006), Vyprávěj (2009–2013), První republika (2014), Mazalové (2014) nebo Četníci z Luhačovic (2017).

Akce a dobrodružství, Pohádka, Rodina, Fantazy, Komedie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.