30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Noční horizonty

X500 (2016) 18

Kanada, Kolumbie, Mexiko | 2016 | 104 min.

Tři vzájemně propletené příběhy o dospívání, migraci a přerodu v různých částech amerického kontinentu. Maria se přestěhuje z Manily do Montrealu. Její babička má o Mariině budoucnosti jasno, tu ale prudérní škola rychle omrzí. Kolumbijec Alex, kterého deportovali z USA, je zpět v přístavu Buenaventura a vypráví o svém životě ve stylu gangstera v Los Angeles. Místní zločinci na to slyší a než se Alex naděje, musí dostát své pověsti. Po příjezdu do hlavního města Mexika se David přistěhuje ke svému bratranci, který bydlí v chudinské čtvrti. Najde si práci a mezi místními pankáči pozná nové kamarády. Jeho bratranec však na něj tlačí, aby se přidal k místnímu gangu.

ZeměKanada, Kolumbie, Mexiko
Rok2016
Délka104 min
Věková skupina18
JazykAngličtina, Francouzština, Maz
TitulkyAnglické, české
Režie Juan Andres Arango
Scénář Juan Andres Arango
Kamera Nicolas Canniccioni
Střih Felipe Guerrero
Kontakt Visit Films

Biografie

Juan Andrés Arango (1976) Kanadsko-kolumbijský režisér, scenárista a kameraman. Studoval režii na Kolumbijské národní univerzitě a na kanadské Concordia University, kde natočil dva krátké snímky. Později během pobytu v Evropě se začal věnovat kameře, fotografii a práci u filmu. Debutoval celovečerním filmem Pláž (La Playa DC, 2012).

Drama, Mládí, Lidská práva, Původní obyvatelé, Násilí, Různorodost, Globalizace, Migrace, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.