30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny švédské kinematografie

Pipi v zemi Taka-Tuka (1970) 8

Švédsko, Německo | 1970 | 86 min.

Zatímco jsou jejich rodiče na dovolené, tráví sourozenci Tomy a Anika čas u své báječné kamarádky Pipi Dlouhé punčochy v jejím domku zvaném vila Vilekula. Pipi však najde láhev s dopisem od svého otce, kapitána Efraima Dlouhé punčochy, který ji tímto vzkazuje, že byl zajat bandou zlých pirátů v čele s Krvákem Sventem a Kudlou Jockem. Ti jej teď drží v zajetí na svém hradě v zemi Taka-Tuka. Chtějí se totiž zmocnit jeho pokladu, který je ukryt na tajném místě. Pipi, Tomy a Anika se vydávají na cestu do Taka-Tuky s plánem zachránit Pipina otce dříve, než bude donucen vyzradit pirátům místo úkrytu pokladu…

ZeměŠvédsko, Německo
Rok1970
Délka86 min
Věková skupina8
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Olle Hellbom
Kamera Kalle Bergholm
Hudba Jan Johansson, Georg Riedel
Střih Jan Persson, Jutta Schweden
Kontakt Studio100 Media GmbH

Biografie

Olle Hellbom (1925-1982) Režisér, producent a scenárista. Začínal v reklamě a TV. Proslavil se především filmy a TV seriály vzniklými podle knih Astrid Lindgrenové, např. Děti z Bullerbynu (Alla vi barn i Bullerbyn, 1970), Emil i Lönneberga (1971), sérií snímků o Pipi Dlouhé punčoše (1969–1970) či filmem Bratří Lví srdce (Bröderna Lejonhjärta, 1977).

Akce a dobrodružství, Literatura, Přátelství, Dětství, Fantazy, Týmová práce

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.