30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Milovaná Lorna (2017) 15

Švédsko | 2017 | 60 min.

Poetický film o touze, štěstí, snech a prchavé povaze života. Koně jsou na zanedbaném dublinském předměstí Ballymun nedílnou součástí každodenního života již celé generace a u sedmnáctileté Lorny a její rodiny tomu není jinak. Lornin nezaměstnaný otec najde smysl každodenního života v péči o koně, zatímco její nemocná matka vzpomíná na dny, kdy cválala na koni městem a lidé se za ní ohlíželi. Dneska je to Lorna, kdo ráda tráví svůj volný čas ve stáji nebo jízdou na svém koni. Již dávno se rozhodla stát se po škole kovářkou – jenom kdyby ji pořád nebolela záda.

ZeměŠvédsko
Rok2017
Délka60 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyAnglické, české
Režie Annika Karlsson, Jessica Karlsson
Scénář Annika Karlsson, Jessica Karlsson
Kamera Kate McCullough, Sara Svärdsén
Hudba Micael Henriquez
Střih Annika Karlsson, Jessica Karlsson
Kontakt The Sweidsh Film Institute

Biografie

Annika a Jessica Karlssonovi (1984) Švédské dokumentaristky. Annika studovala film, projektový management a cross-média a pracuje v mediálním domě Fanzingo ve Stockholmu. Jessica absolvovala filmovou vědu na univerzitách v Lundu a Kodani a působí jako koučka na evropských filmových projektech. Společně režírovaly snímek Taxidancing (2012).

Dospívání, Zvířata, Dokument

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.