30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Tajemství pokoje 213 (2017) 12

Švédsko | 2017 | 95 min.

Dvanáctiletá Elvira dorazí na letní tábor s obavami i hněvem, protože s ní její nejlepší kamarádka nemohla jet. Ve chvíli, kdy se již trochu sžije se svými spolubydlícími Beou a Mejou, překvapí je povodeň, kvůli níž se musí přestěhovat do místnosti 213, kde nikdo celých šedesát let nepobýval. Začnou se však dít podivné a nevysvětlitelné věci, které mezi dívkami odstartují vlnu vzájemného podezřívání. A to až do chvíle, kdy najdou dopis se starodávným rukopisem, který je zavede do lesa, do domu staré ženy. Ta jim řekne o dívce, která v táboře před šedesáti lety zemřela. Jde snad o dívku v bílých šatech se zrzavými vlasy, kterou v noci viděly plížit se po chodbách?

ZeměŠvédsko
Rok2017
Délka95 min
Věková skupina12
JazykŠvédština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Emelie Lindblom
Scénář Martin Jern, Emil Larsson
Kamera Emil Klang
Hudba Hans Lundgren
Střih Margareta Lagerqvist
Kontakt The Swedish Film Institute

Biografie

Emelie Lindblomová (1981) Režisérka a scenáristka ze Švédska. Vystudovala školu filmové režie v Göteborgu. Realizovala krátká filmová dramata Temná strana (Dark Side, 2011) a 2 (2014). V celovečerním formátu debutovala mysteriózním dobrodružným filmem Pokoj 213 (Rum 213, 2017).

Akce a dobrodružství, Přátelství, Fantazy, Záhada

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.