30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Děti obrazovek (2016) 12

USA | 2016 | 68 min.

Mladí lidé stráví průměrně šest a půl hodiny denně na mobilních telefonech, počítačích a dalších zařízeních. A to nezahrnuje dobu, kdy hledí do obrazovky kvůli škole a domácím úkolům. Filmový dokument hledá odpověď na otázku, kolik času před obrazovkou už je moc. Proniká do podstaty času stráveného před obrazovkou, abychom pochopili, jak ovlivňuje myšlení a vývoj mladých lidí a zkoumá, jak učení, hra a navazování vztahů ve virtuálním prostředí ovlivňuje délku pozornosti, křehkou sebeúctu a morální instinkty. Nabízí také řešení, jak čas před obrazovkou zvládnout, a dává rodičům nástroje, jak pomoci mladým lidem rozvíjet sebeovládání a najít v jejich digitálním životě rovnováhu.

ZeměUSA
Rok2016
Délka68 min
Věková skupina12
JazykAngličtina
TitulkyAnglické, České
Režie Delaney Ruston
Scénář Delaney Ruston
Kamera Delaney Ruston
Hudba Paul Brill
Střih Delaney Ruston
Kontakt My Doc Productions

Biografie

Delaney Rustonová Americká dokumentaristka. Vzděláním lékařka vystudovaná na Cornell University a Stanford Medical School. V rámci své filmové tvorby se věnuje tématům spojenými se zdravím – natočila např. snímky Neevidováno: Příběh schizofrenie (Unlisted: A Story of Schizofenia, 2010) a Skryté obrázky (Hidden Pictures, 2013).

Internet, Rodina, Dokument

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.