30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Vítejte ve Švýcarsku

Klára a tajemství medvědů (2012) 12

Švýcarsko | 2012 | 93 min.

Třináctiletá Klára žije se svou matkou a nevlastním otcem na vzdálené farmě ve švýcarských Alpách. Její citlivost a silné spojení s přírodou jí umožňují vidět a cítit věci, které ostatní nevnímají. Jedinému, komu se může svěřit, je dvanáctiletý Thomas. Objevem prastaré dívčí boty se Klára dostane do kontaktu s dívkou Susannou, která na farmě žila před dvěma staletími. Susanna je hluboce znepokojená – její otec chytil medvídě a podle starodávné legendy budou ti, kteří se k medvědům chovají špatně, prokleti. Minulost a současnost se prolínají mnohem více, než by si jeden myslel. Klára cítí, že nad starou farmou visí kletba, a ví, že pouze ona ji může z prokletí vymanit.

ZeměŠvýcarsko
Rok2012
Délka93 min
Věková skupina12
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Tobias Ineichen
Scénář Jan Poldervaart
Kamera Michael Schreitel
Hudba Fabian Römer
Střih Michael Schaerer
Kontakt Attraction Distribution

Biografie

Tobias Ineichen (1964) Scenárista a režisér. Vysokou školu vizuálního umění v Ženevě (ESAV) absolvoval snímkem Výstřižek (Le Découpage, 1989). Věnuje se hrané a TV tvorbě i reklamám. Debutoval dramatem Dilema (Dilemma, 2002), dále se podepsal pod snímky Jimmie (2008) či Klára a tajemství medvědů (Clara und das Geheimnis der Bären, 2012).

Akce a dobrodružství, Rodina, Přátelství, Dětství, Příroda, Týmová práce, Zvířata, Záhada

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.