30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny švédské kinematografie

Cesta do Melonie (1989) 6

Norsko, Švédsko | 1989 | 104 min.

Krásný rajský ostrov Melonia je obýván čarodějem Prosperem a jeho dcerou Mirandou, albatrosem Arielem, dobromyslným zahradníkem Calibanem s obličejem ve tvaru zeleniny a básníkem Williamem se psím nosem. Žijí vcelku poklidný život, s výjimkou Calibana, který musí tvrdě na zahradě pracovat. Pár kilometrů odtud leží temný ostrov Plutonie, kde vládnou chamtiví kapitalisté Slug a Slagg. Teď, když na Plutonii vyčerpali téměř všechny zdroje, upřou svůj zrak na nedotčenou Melonii s plánem převzít nad ostrovem nadvládu pomocí obrovského vrtáku...

ZeměNorsko, Švédsko
Rok1989
Délka104 min
Věková skupina6
JazykŠvédština
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Per Åhlin
Scénář Per Åhlin, Karl Rasmusson
Kamera Per Svensson, Piotr Jaworski
Hudba Björn Isfält
Kontakt The Swedish Film Institute

Biografie

Per Åhlin (1931) Patří mezi nejznámější švédské tvůrce animovaných filmů. Jeho bohatá tvorba zahrnuje snímky Kryštofova vánoční mise (Karl-Bertil Jonssons julafton, 1975) a Cesta do Melónie (Resan till Melonia, 1989) či sérii krátkých snímků a TV seriál Laban a malý duch (Lilla spöket Laban, 2006–2009), jichž je spoluautorem.

Animace, Literatura, Exotika, Přátelství, Zvířata

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.