30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Noční horizonty

Kecky (2016) 18

USA | 2016 | 80 min.

Patnáctiletý Brandon touží po těch nejvymazlenějších teniskách, které se vůbec dají koupit. Domnívá se, že mu pomohou uniknout realitě, které se dívá každý den do očí – má hluboko do kapsy, nulový zájem ze strany opačného pohlaví a je terčem posměchu všech kolem, včetně svých nejlepších přátel. Když si na boty konečně těžce vydělá a pořídí si je, dostává se brzy do hledáčku místního gangstera Flaca, který se tenisek zmocní. Zdánlivě hrůzu ztělesňující Flaco pod povrchem skrývá vlastní složité životní trable, které vyjdou najevo, když Brandon se svými dvěma nejlepšími přáteli vyrazí na misi s cílem opětovného získání ukradnutých tenisek.

ZeměUSA
Rok2016
Délka80 min
Věková skupina18
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Justin Tipping
Scénář Joshua Beirne-Golden, Justin Tipping
Kamera Michael Ragen
Hudba Brian Reitzell
Střih Dominic LaPerriere, Tomas Vengris
Kontakt Park Circus Film

Biografie

Justin Tipping (1985) Americký scenárista a režisér. Absolvoval filmová a mediální studia na Kalifornské univerzitě a režii na Americkém filmovém institutu. Režíroval oceňované krátké drama Nani (2011). Po dalším krátkém díle Vzduchoplavba (Swimming in Air, 2013) debutoval celovečerním dobrodružným filmem Kecky (Kicks, 2016).

Šikana, Drama, Dospívání, Přátelství, Zločin, Městský život, Násilí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.