30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Česká a filmová a televizní tvorba

Anděl Páně 2 (2016) 8

Česká republika | 2016 | 99 min.

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat – stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude znát to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až dolů na Zem. Anděl-popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět, aby jablko Poznání našli a přinesli zpět. V předvečer svátku svatého Mikuláše se tak zamotají do podivuhodného reje a než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, zažijí velké dobrodružství a projdou několika nebezpečnými situacemi…

ZeměČeská republika
Rok2016
Délka99 min
Věková skupina8
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Jiří Strach
Scénář Marek Epstein,
Kamera Martin Šec
Hudba Ondřej Brzobohatý
Střih Jan Mattlach
Kontakt Falcon

Biografie

Jiří Strach (1973) Filmový i televizní režisér a herec. Absolvoval FAMU. Ztvárnil řadu rolí ve filmech různých žánrů. Věnuje se převážně režijní TV tvorbě – např. snímky Operace Silver A (2007), BrainStorm (2008) nebo Osmy (2014). Samostatně režíroval např. pohádku Anděl Páně (2005), komedii Vrásky z lásky (2012).

Akce a dobrodružství, Přátelství, Historie, Spolupráce, Fantazy, Náboženství, Týmová práce, Tradice

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.