30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Hon na pačlověky (2016) 13

Nový Zéland | 2016 | 101 min.

Hiphoper Ricky je mladistvý delikvent z města, kterého opustila matka, a tak se dostává k novým pěstounům na novozélandský venkov. Na svou novou rodinu – milující tetu Bellu, mrzutého strýce Heca a psa Tupaca – si rychle zvyká. Do rodiny však zasáhne tragédie. Hrozí, že Ricky bude umístěn do dětského domova. Hec s Rickym řeší situaci útěkem do buše. Když je po nich vyhlášeno státní pátrání, stojí před těmito nově stigmatizovanými psanci několik možností – buďto vyjít ven v záři reflektorů, nebo překonat vzájemné rozdíly a přežít jako rodina.

ZeměNový Zéland
Rok2016
Délka101 min
Věková skupina13
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Taika Waititi
Scénář Taika Waititi
Kamera Lachlan Milne
Hudba Luke Buda, Samuel Scott, Conrad Wedde
Střih Luke Haigh, Tom Eagles, Yana Gorskaya
Kontakt Park Circus

Biografie

Taika Waititi (1975) Novozélandský komik, režisér, scenárista a malíř. Vystudoval dramatické umění na Victoria University of Wellington. Proslavil se krátkým snímkem Dvě auta, jedna noc (Two Cars, One Night, 2005), později adaptovaným do celovečerního hitu Kluk (Boy, 2010). Úspěšným byl také horor Co děláme v temnotách (What We Do in the Shadows, 2014).

Akce a dobrodružství, Rodina, Dětství, Příroda, Týmová práce, Komedie, Svoboda

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.