30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Podivíni (2016) 14

Kanada | 2016 | 85 min.

Lakonicky černobílý, vtipný příběh dvou teenagerů na útěku. Píše se rok 1976. V předvečer dvoustého výročí vzniku Spojených států amerických sledujeme osudy dvou stopařů Kita a Alice během jejich turbulentního putování úchvatnou krajinou východního pobřeží Kanady za zvuků hudby 70. let. Zatímco Kit chce začít nový život ve společnosti okouzlujících, ale nestálých umělců kolem své matky, Alice spíše touží po vzájemné intimitě. V záři praskajícího ohně na jednom večírku na pláži oba učiní poznání, které prověří jejich vzájemný vztah. Kit pak musí den po radostném shledání s matkou čelit několika nepříjemným skutečnostem.

ZeměKanada
Rok2016
Délka85 min
Věková skupina14
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Bruce McDonald
Scénář Daniel MacIvor
Kamera Becky Parsons
Hudba Asif Illyas
Střih Duff Smith
Kontakt Duble Dutch Media

Biografie

Bruce McDonald (1959) Kanadský scenárista a režisér. U filmu začínal jako střihač a asistent režie. Jeho bohatá a uznávaná tvroba zahrnuje krátké experimentální snímky, dokumenty, TV seriály i celovečerní filmy jako např. Zajeté zvíře (Roadkill, 1989), Highway 61 (1991), Pontypool (2008), Hard Core Logo (1996) a Manžel (The Husband, 2013).

Mládí, Přátelství, Road movie, Svoboda, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.