30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Vzhůru do vesmíru! (2016) 8

Švédsko | 2016 | 82 min.

Pottan by měla trávit prázdniny u poníků na farmě, ale její věčně zaneprázdnění rodiče ji bezmyšlenkovitě nechají u brány, o které si myslí, že vede do tábora s poníky. Svou osmiletou dceru však namísto toho omylem nechávají u vchodu do recyklačního dvora. Po krátké diskusi se podivní obyvatelé dvora rozhodnou vzít si dívku k sobě, a tak se Pottan stává součástí tajné vesmírné mise. Všichni jsou si jisti, že tam nahoře najdou pohádkové poklady a naplnění svých snů. Loutky v životní velikosti autora Pettera Lennstranda jsou již švédským divákům dobře známy. Prostořeké a nekonvenční postavy vyprávějí příběh o přátelství a smyslu zdánlivě nedůležitých věcí.

ZeměŠvédsko
Rok2016
Délka82 min
Věková skupina8
JazykŠvédština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Petter Lennstrand
Scénář Martin Olczak, Petter Lennstrand
Kamera Erik Molberg Hansen
Hudba Kalle Frid, Pär Frid
Kontakt The Swedish Film Institute

Biografie

Petter Lennstrand (1970) Švédský scenárista, TV producent i režisér. Známý je též jako loutkoherec. Realizoval řadu TV pořadů pro děti, přičemž postupně vyvinul vlastní techniku kombinující herce a maňáskovou loutku. Natočil např. TV seriál Pro všechny věkové kategorie (För alla åldrar, 2009–2011), spolurežíroval komedii To nejlepší z Allrama Eesta (Best of Allram Eest, 2005). Debutuje celovečerním rodinným snímkem Vzhůru do vesmíru (Upp i det blå, 2016).

Akce a dobrodružství, Přátelství, Správná rozhodnutí, Fantazy, Týmová práce, Komedie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.