30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

Hořkých sedmnáct (2016) 15

USA | 2016 | 104 min.

Příběh o dospívání vtipné, ​​ale na sebe příliš soustředěné dívky Nadine. Ať už se v jejím adolescentním životě přihodilo cokoliv, co jej činí naprosto beznadějným, nic z toho se nevyrovná jedné naprosté osobní apokalypse – její nejlepší (a vlastně jediná) kamarádka Krista začne chodit s Nadiným nechutně svědomitým starším bratrem Darianem, bláznem do fitness! Odporné! Šílenství, ke kterému je příšerným spojením Kristy a Dariana Nadine dohnána, dosud nepoznala. Situace ji nutí k věcem, které nikdy předtím nedělala – například k posílání nestydatých textových zpráv miloučkému a zdrženlivému chlapci ze zverimexu.

ZeměUSA
Rok2016
Délka104 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Kelly Fremon
Scénář Kelly Fremon
Kamera Doug Emmett
Hudba Atli Örvarsson
Střih Tracey Wadmore-Smith
Kontakt STX Entertainment

Biografie

Kelly Fremon Craigová (1981) Americká scenáristka a režisérka. Absolvovala anglistiku na Kalifornské univerzitě Irvine. Začínala psaním komediálních skečů a slamové poezii. Po stáži ve filmové divizi společnosti Immortal Entertainment se rozhodla věnovat scenáristice. Jako režisérka debutovala celovečerním komediálním dramatem Hořkých sedmnáct (The Edge of Seventeen, 2016).

Mládí, Rodina, Přátelství, Škola, Komedie, Romance, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.